Испания беше големият печеливш след изключителното зрелище на UEFA EURO

...
Испания беше големият печеливш след изключителното зрелище на UEFA EURO
Коментари Харесай

Резерва на Ла Роха изхвърли Германия от ЕВРО 2024

Испания беше огромният печеливш след изключителното представление на UEFA EURO 2024. Иберийците не престават към полуфиналите на шампионата, откакто отстраниха домакина Германия с 2:1 след продължения.

Испанският народен тим трябваше да се оправя с тежки трудности, откакто Луис де ла Фуенте трябваше да размени Дани Олмо след осем минути игра. Въпреки това, Олмо се трансформира в ортодоксална част от иберийския тим и осъществя първото попадение в Щутгарт в 52-ата минута.

Германия натисна съществено своя конкурент и това даде резултат във допустимо най-удачния миг. Маншафта изравни резултата в 89-ата минута, откакто друга запаса Флориан Виртц прати срещата в продължения. Малко преди този момент друга запаса – Никлас Фюлкруг нацели гредата на испанците.

В хода на продълженията германците имаха гневни искания за дузпа, откакто удар на Фюлкруг спря в ръката на Марк Кукурея, като мненията са, че нападателят на германците е бил в засада.

В самия завършек на продълженията обаче отборът-домакин на шампионата позволи съдбовна неточност в отбрана, откакто Олмо центрира, а Микел Мерино насочи удар с глава, който беше неспасяем за Нойер.

Испанците към този момент чакат Франция или Португалия на полуфиналите.

След по-малко от минута игра Нико Уилиямс получи вляво, след което откри Алваро Мората в средата на наказателното поле на Германия. Нападателят на Испания върна към Педри, който стреля, само че право в ръцете на Мануел Нойер.Здравата битка в средата на терена докара до това, че Педри от Испания трябваше да получи лекарска помощ след удар от Тони Кроос. Това докара до проблеми за Луис де ла Фуенте, който трябваше да размени Педри с Дани Олмо.

След четвърт час игра Испанците поличиха фал, а Дани Олмо прескочи топката, след което Ламин Ямал шутира край немската стена, само че топката мина настрана от вратата на домакина. Две по-късно Ламин Ямал отляво пусна към Фабиан Руис, който шутира с левия крайник, само че топката отлетя над напречната немска греда.

След двайсетина минути Йозуа Кимих се озова самичък и непокрит вдясно. Играчът на Байерн Мюнхен овладя и достави към Кай Хавертц, който насочи удар с глава, но Унай Симон избави. В 39-ата минута Кай Хавертц загуби топката в безлична зона от терена в половината на Германия, а топката отиде към Дани Олмо. Той насочи мощен удар само че Мануел Нойер отби Кълбото отиде към Алваро Мората, но той беше в засада.

Впечатление правеше, че Испания и Германия играеха прекомерно високо изнесени по терена в поселдните минути на първата част. Така и двата тима се прибраха на отмора при нулево тъждество.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме Ламин Ямал овладя в наказателното на Германия и пусна паралелно към Алваро Мората. Нападателят се надигра с Жонатан Та и насочи удар от преференциална позиция, но трансферира вратата на Нойер – навън.

Седем след рестарта на играта иберийците разиграха по земя, а Аймерик Лапорт откри Ламин Ямал вдясно. Той пусна паралелен пас към Алваро Мората, който нямаше по какъв начин да отигра и върна леко обратно за Дани Олмо. Резервата Роберт Андрих работи много неприятно и не покри Олмо, чийто шут влетя в немската врата – 1:0.

Германия усили доста съществено натиска към испанската защита, която беше стегната оптимално в Щутгарт. Маншафта нацели гредата на испанците в 77-ата минута. Флориан Виртц надигра Марк Кукурея вдясно и подаде към Никлас Фюлкруг. Нападателят задмина Начо и стреля, но топката се отби в левия непряк дирек на Унай Симон.

Унай Симон насочи непоносим навън и германците се възползваха. Кай Хавертц излезе против него и опита да го трансферира, но трансферира и вратата на испанците.

В 83-ата Унай Симон насочи непоносим навън и германците се възползваха. Кай Хавертц излезе против него и опита да го трансферира, но трансферира и вратата на испанците.

Маншафта изравни резултата с постепенните си напъни. Топката беше пратена в наказателното поле на испанците. Отбраната на иберийците работи много неприятно, а Йозуа Кимих се пребори и смъкна с глава към Флориан Вирц.

Голямата звезда на немския футбол шутира по диагонала и това не остави никакъв късмет на Симон – 1:1.

Испания несъмнено не се почувства удобно в последните минути на мача. Това разреши на германците да сътворят още една рискова офанзива до края на постоянното време. Томас Мюлер обаче не съумя да завърти задоволително добре своя изстрел, бидейки съвсем с тил към вратата.

През първото продължение на мача германците структурираха по-умело своите набези, до момента в който испанците бяха в изчаквателна позиция и нямаше доста положения за феновете. В добавеното време германците разиграха фантастично отляво и беше разпределена за Флориан Виртц. Играчът на Байер Леверкузен насочи шут с левия крайник, само че не откри очертанията на вратата, защитавана от Симон.

В началото на второто продължение британският арбитър – Антъни Тейлър, както и целият ВАР екип не взе безусловно никакво решение при гневни митинги от немските футболисти. Топката спря в ръката на Марк Кукурея, който защитаваше удар от междинна отдалеченост, но никой от реферите или ВАР не понечи да преразгледа решението.

Устремът на германците продължи, а Никлас Фюлкруг в 118-ата минута беше открит с центриране отдясно. Нападателят изпревари бранителя Начо Фернандес и стреля с глава, но Унай Симон направи ужасно избавяне. Иберийците още веднъж поведоха в реузлтата в мъчителен за германците миг.

Дани Олмпо получи вляво и достави ужасно към Микел Мерино. Антонио Рюдигер работи много неприятно при покриването на резервата на Испания, който нанесе страховит изстрел – 2:1.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР