Испанецът Карлос Алкарас започна защитата на титлата си на турнира

...
Испанецът Карлос Алкарас започна защитата на титлата си на турнира
Коментари Харесай

Карлос Алкарас започна сезона на трева с победа

Испанецът Карлос Алкарас стартира отбраната на купата си на шампионата " Куинс " в Лондон с победа в два сета над аржентинеца Франсиско Черундоло с 6:1, 7:5.

Шампионът от Откритото състезание на Франция тази година играе на първи шампионат от успеха в Париж. Липсата на процедура оттогава до през днешния ден въобще не сподели, че е излязъл от форма и небрежно завоюва първия сет с 6:1. Алкарас взе 16 от 20 вероятни точки от първи сервис.

Черундоло подвигна малко равнището във втората част, направи пробив и дръпна с 2:0. И той резервира това преимущество, до момента в който сетът вървеше, само че играта му се разпадна, когато сервираше за успеха при 5:3. Алкарас върна един пробив, по-късно изравни за 5:5 в извънредно трагичен гейм. Испанецът подаваше, а Черундоло пропусна три мач-бола, с цел да изравни с пробив. Всяка от трите точки бяха отразени и в идващите два гейма още веднъж Алкарас доминираше. Той затвори мача със 7:5, като завоюва подаването на нула.



" Първият мач на този шампионат в никакъв случай не е елементарен. Още повече, когато ти е първи на трева, както за мене. Когато започваш сезона на нова настилка, влизането в сериите е доста значимо. Доволен съм от себе си. Във втория сет беше близо да стане поврат. Но не изпуснах контрола, вложих повече сила и съумях ", съобщи Алкарас от корта.

Испанецът ще играе против спечелилия от срещата сред Мариано Навоне и Джак Дрейпър.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР