Ислямска държава получава оръжие от източници, свързани със специалните служби

...
Ислямска държава получава оръжие от източници, свързани със специалните служби
Коментари Харесай

Русия с обвинение: Ислямска държава се въоръжава от специални служби на определени държави

" Ислямска страна " получава оръжие от източници, свързани със специфичните служби на избрани страни. Това съобщи непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, оповестява Агенция " Фокус ", базирайки се на РИА Новости.
" Продължават да се натрупат свидетелства за реализирането на доставки на оръжие за " Ислямска страна " извън, включително през полулегални структури или даже под покровителството на специфичните служби на избрани страни ", съобщи Небензя. Той предизвести, че е " изцяло допустимо честотата на терористичните офанзиви да се усили, най-много в сирийската провинция Идлиб ".
Дипломатът подсети, че при " поддръжката на въоръжените сили на Русия в Сирия " от терористите са освободени повече от 1400 обитаеми места, а повече от 96% от територията на страната е минала под контрола на войските на Башар Асад и отрядите на националното опълчение.
Същевременно Небензя сподели, че " Ислямска страна " се концентрира върху нови източници на финансиране, като интензивно влага пари в туристическия бизнес, селското стопанство, а също по този начин " играе " на фондовите тържища.
" След нанасянето на удар на системата за контрабанда на нефт, терористите се концертираха върху нови източници за финансова и материална поддръжка. Фиксира се нечиста сделка на фондовите тържища и блян да се влага в легални браншове на стопанската система в редица страни ", съобщи Небензя по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Той добави, че терористичната формация " продължава да се бори за контрола над опиатите, в наточвам число в Афганистан ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР