Ислямска държава и Ал Кайда използват коронавируса, за да привлекат

...
Ислямска държава и Ал Кайда използват коронавируса, за да привлекат
Коментари Харесай

Ислямска държава и Ал Кайда използват и коронавируса, за да вербуват членове

" Ислямска страна " и " Ал Кайда " употребяват ковид, с цел да привлекат нови последователи, предизвести Организация на обединените нации.
В рамките на конференцията на високо ниво " Седмица за битка с тероризма " ръководителят на ръководството на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността Хада Фатхи Уоли съобщи, че краят на рецесията, провокирана от COVID-19, е още надалеч.
Очаква се след пандемията светът да обеднее. По данни на Световната банка, сред 80 и 100 милиона души може да изпаднат в обстановка на последна беднотия.
Почти 77% от младите служащи в света са ангажирани в неофициалния бранш. Тези хора не могат да извършват служебните си отговорности отдалечено и не се употребяват с задоволителна обществена отбрана.
Най-бедните и най-слабо предпазените са и най-уязвими и могат елементарно да бъдат употребявани от проведени незаконни групировки и терористични организации, предизвести Уоли.
Онлайн пропагандата на " Ал Кайда " и ИД към този момент е присъединила ковид в сюжетите, ориентирани към набирането на последователи или в апелите към принуждение, акцентира тя.
Отчитайки лимитираните вероятности в региона на трудоустройството, с които се сблъскват младежите и маргинализираните групи, би трябвало да се има поради, че терористите сигурно ще се стремят да се възползват от тяхното неодобрение.
Според проучване на Световната банка от 2019 година, неналичието на задоволително стопански благоприятни условия и безработицата са основни фактори за радикализация на цели групи от популацията.
Още: " Огромен скок на болните от ковид като безспорна стойност, само че процентно има леко намаляване "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР