„Ислямът не принадлежи на Германия“. Това изречение неведнъж е провокирало

...
„Ислямът не принадлежи на Германия“. Това изречение неведнъж е провокирало
Коментари Харесай

Във всеки кабинет в Бавария – разпятие

„ Ислямът не принадлежи на Германия “. Това изречение нееднократно е предизвикало разгорещени диспути в немското общество и изключително измежду ръководещите го политици. За последно то бе изречено от ръководителя на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер. И с цел да няма подозрения, че християнството е „ знак на културната еднаквост “ на германците, в Бавария бе взето решение във всеки кабинет на властта да бъде окачено разпятие, написа водещото издание Der Spiegel.

Във всеки вход на административна постройка или на офис би трябвало да бъде подложен християнски кръст като „ израз на историческия и културен темперамент на Бавария, и като ангажимент към главните полезности на правния и публичен ред в Бавария и Германия “, оповестиха управляващите в Мюнхен след извършено съвещание.

„ Кръстът е главният знак на културната еднаквост и на християнския темперамент “, подчертаха още ръководещите в Мюнхен. Промените ще бъдат годни за „ всички органи на Свободната страна Бавария от 1 юни 2018 година “, гласи наредбата. Съответните органи на районната и локална власт са посъветвани да „ работят по съответния метод ", съобщи „ Фокус”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР