Ислямът не е част от Германия, но мюсюлманите са, заяви

...
Ислямът не е част от Германия, но мюсюлманите са, заяви
Коментари Харесай

Новият шеф на германското МВР: Ислямът не е част от страната ни

Ислямът не е част от Германия, само че мюсюлманите са, съобщи през днешния ден новият министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, влизайки в несъгласие с канцлера Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила.

"Ислямът не е част от Германия. Германия е образувана от християнството. Част от това са неделите, когато не се работи, и църковни празници и ритуали като Великден, Петдесетница и Коледа ", сподели през днешния ден лидерът на Християнсоциалния съюз (ХСС) пред в. "Билд ", представен от Българска телеграфна агенция. "Естествено, мюсюлманите, които живеят тук, са част от Германия. Това обаче не значи, че би трябвало да се откажем от присъщи за страната ни обичаи и традиции поради някакви подправени причини, акцентира някогашният министър председател на провинция Бавария пред таблоида.

Изказването "Ислямът е част от Германия " датира от 2010 година и е на тогавашния немски президент Кристиан Вулф, само че Меркел постоянно повтаряше фразата и я трансформира в своя, тъй че през днешния ден тя се свързва най-често с нея.

Макар и непосредствен съдружник на Меркел, Зеехофер подлагаше на критика намерено проимигрантската й позиция. Зеехофер сподели, че желае да свика срещи за разискване на проблемите, с които се сблъскват мюсюлманите при приобщаването си към немското общество. "Трябва да седнем на една маса с мюсюлманските организации и да потърсим разговор. Посланието ми е: мюсюлманите би трябвало да живеят дружно с нас, а не редом или в несъгласие с нас. За да го реализираме, ни е належащо взаимно съгласие и почитание. Това може да стане единствено, в случай че беседваме между тях ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР