Исландия успя да спечели вниманието на хората в мрежата с

...
Исландия успя да спечели вниманието на хората в мрежата с
Коментари Харесай

Исландия си прави реклама на гърба на Зукърбърг

Исландия съумя да завоюва вниманието на хората в мрежата с пародийно видео, написа Си Ен Би Си. Видеоклип, оповестен от Уoutube канала Inspired by Iceland, който е част от маркетингова акция за исландския туризъм, пародира видеото, с което основният Марк Зукърбърг разгласи смяната на името на холдинговата компания Фейсбук, стояща зад едноименната обществена мрежа и платформи като Instagram и WhatsApp, на Meta. В него Зукърбърг изяснява, че фокусът на компанията се пренасочва към т.нар „ метавселена “ - виртуална среда, в която хората ще могат да взаимодействат между тях чрез аватари. Зукърбърг даже дефинира метавселената като „ наследника на мобилния интернет “.

Добре пристигнали в Icelandverse

Исландският туристически бранш обаче счита, че може да предложи нещо по-добро.

Видеоклипът на Inspired by Iceland стартира с представянето на мъж, който наподобява на Зукърбърг и носи облекла, типични за милиардера. Той среща феновете с т.нар  „ Icelandverse “, определяйки го като „ място на усъвършенствана действителна действителност без неуместно изглеждащи устройства “.

„ Днес желая да поговоря за революционен метод към свързването в нашия свят – без да бъда супер чудноват “, споделя презентаторът.

Icelandverse предлага „ изцяло действителни “ прекарвания, контакт с същински хора и „ небе, което човек може да види с очите си “.

Прессъобщения, изпратени до публицисти, развиват в допълнение концепцията, като те изясняват, че че Icelandverse е основана „ след милиони години на разработка “ и че „ потребителите могат да изследват доста разнообразни пластове на завладяващата действителност, като просто я посетят “.

Реакциите към видеото са повече от положителни, като редица консуматори на обществените мрежи, гледали клипа, показаха предпочитание да посетят страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР