Ислам Махачев запази титлата си в лека категория.Дагестанският боец се

...
Ислам Махачев запази титлата си в лека категория.Дагестанският боец се
Коментари Харесай

Ислам Махачев с трудна и противоречива победа над Алекс Волкановски на UFC 284

Ислам Махачев резервира купата си в лека категория.

Дагестанският войник се изправи против първенеца в категория перо Александър Волкановски. Двамата оглавиха UFC 284, което се организира в Пърт, Австралия. Ислам съумя да завоюва с решение на съдиите, което беше много изненадващо поради цифрите - (48–47, 48–47, 49–46).

Битката беше извънредно равностойна. Алекс се показа повече от добре и може да съжалява, че не победи. В първия рунд Алекс беше по-активен от Махачев, който стартира мудно. Ляво кроше от Волкановски изпрати Махачев обратно. Алекс пресира много нападателно.

Ляво кроше от Махачев притегля вниманието на Волкановски. Ислам го залепи към мрежата и го смъкна на земята. Ислам взе гърба на Алекс и опита да го събмитне, само че без триумф. Алекс демонстрира, че не е в заплаха и завършек на рунда. Леко преимущество за Махачев в този рунд.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Във втория рунд Алекс нарани Махачев, който потегли за срутване. Ислам придвижи багра на земята, само че Алекс се изправи. Двамата още веднъж са на мрежата, където Алекс вкарва крошета. Ляво кроше от Ислам наранява Волкановски.

Двамата влизат в клинча, където Алекс вкарва удари, а Махачев удари с коляно. И в този рунд Ислам имаше леко преимущество.

В третия рунд Ислам стартира с хай кик, само че отнесе дясно кроше. Размяна на лоу кикове. Махачев сграбчва Волкановски и го събаря, само че Алекс се изправя, след което го залепва към мрежата. Впечатляваща работа от страна на първенеца в категория перо.

Размяна на крошета и завършек на рунд, в който Алекс остави по-добрите усещания. Изключително равностойна борба след тези първи 3 рунда.

В четвъртия рунд след къса игра в стойка Ислам придвижи борбата на земята. Той съумя да задържи долу Волкановски през множеството време от рунда. Алекс опитваше да се изправи, само че Ислам се беше увил като питон към него. Това несъмнено му завоюва рунда.

В петия рунд Алекс се показа мощно. Ислам съумя да означи срутване, само че Алекс се изправи. Той сподели по-добра игра в стойка в този рунд. Махачев потегли за срутване, само че Алекс го посрещна с дясно кроше, с което го прати на земята.

Волкановски зае доминантна позиция и стартира да вкарва граунд енд паунд. Алекс вкарва тежки бомби в последните секунди и завърша уместно срещата. Това му завоюва рунда и борбата стигна до решение.

Съдиите отсъдиха единомислещо в интерес на Махачев - (48–47, 48–47, 49–46). Това решение беше много изненадващо, тъй като разликата сред двамата не беше чак толкоз явна.

С тази победа Махачев остава първенец в лека категория. Той навлиза в серия от 12 следващи победи и смъква Волкановски от първата позиция в класирането на UFC, без значение от категорията. Ислам става най-хубавият ММА войник в света.

Алекс от своя страна губи за първи път в UFC. Той не съумя да стане двоен първенец и се разделя със серия от 22 следващи победи. Волкановски ще би трябвало да се бие с Яир Родригес, който завоюва краткотрайната купа в категория перо.

Със сигурност ще забележим втора борба сред Махачев и Волкановски в бъдеще.

И до момента в който съдиите дават успеха за Махачев, то от Verdict MMA отсъждат в интерес на Волкановски. Verdict MMA е световната платформа за съдийство в действително време.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР