Искате вашият любим фикус винаги да ви радва със свежестта

...
Искате вашият любим фикус винаги да ви радва със свежестта
Коментари Харесай

Как е правилно да се грижим за фикуса

Искате вашият обичан фикус постоянно да ви радва със свежестта си? Необходимо е само да се грижите вярно за него.

Ето какво би трябвало да знаете за грижите за това стайно растение.

1. Правилно местонахождение

За фикуса изберете място, където той ще получава най-вече светлина. В този случай директната слънчева светлина не би трябвало да пада непосредствено върху листата.

2. Прах по листата

Знаете ли, че е извънредно значимо да премахвате постоянно праха от листата на фикуса? 

В противоположен случай това ще попречи на естественото дишане на растението и ще понижи потока на светлина, нужна за неговата фотосинтеза.

Прахът също може да докара до развиването на бактерии и гъбички.  Ето за какво е значимо постоянно да почиствате листата на фикуса с мека и влажна памучна забрадка.
 Най-важните правила при развъждането на фикус Най-важните правила при развъждането на фикус
Всяко растение има характерни особености при развъждането, с цел да наподобява постоянно по този начин, като че ли преди малко сте си го взели от разсадник. Ето...

3. Поливане

Това стайно растение би трябвало да се полива незабавно откакто почвата стартира леко да засъхва. Честотата на поливането му зависи от размера на саксията, температурата и равнището на мокрота в помещението.

4. Кафяви петна

По предписание този проблем е обвързван с погрешно поливане (обилно или недостатъчно). В този случай е задоволително да се усъвършенства поливането и растението ще се възвърне.

5. Падащи листа
 Как да се грижите вярно за фикус Как да се грижите вярно за фикус
Фикус еластика, прочут също като “каучукова смокиня ”, елементарно може да бъде разпонат по буйните си лъскави зелени листа. Мно...

Това нормално се случва заради погрешно поливане, както и поради неочаквани промени в температурата на въздуха. За да предотвратите рухването на листата, сменете местоположението на растението, коригирайте поливането и по-често пръскайте фикуса с вода.

6. Подрязване 

Тази процедура би трябвало да се извърши при започване на пролетта. Също по този начин е значимо постоянно  да се завърта саксията, защото фикусът има навика да се накланя в посока на светлината.

7. Появата на корени по повърхността на почвата

Ако корените на растението се появяват по повърхността на почвата или се пробват да пробият стените на саксията, това демонстрира, че фикусът се нуждае от още място. Може да го преместите в по-голяма саксия или корените да се отрежат. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР