Искате нещо вкусно и лесно за приготвяне? Обичате кокос, но

Искате нещо вкусно и лесно за приготвяне? Обичате кокос, но ...

Кокосов тарт в 5 лесни стъпки

Искате нещо вкусно и лесно за приготвяне? Обичате кокос, но искате да разнообразите рецептите, в които го използвате, с нещо по-интересно? Този кокосов тарт е идеален за вас. Той се приготвя лесно и съдържа достъпни съставки като брашно, яйце и разбира се, кокос.
За да получите най-вкусния кокосов тарт с точната текстура и вкус, най-добре е да използвате прясно настърган кокос и не изсушен кокос. И така, ето рецепта, която в 5 прости стъпки ще ви помогне да приготвите кокосов тарт.
Стъпка 1
Смесете 150 грама масло, нарязано на кубчета, 30 грама захар и 250 грама универсално брашно в купа. Към това добавете 1 жълтък и щипка сол. Замесете тестото и го охладете.
Стъпка 2
В друга купа смесете 2 яйца, 200 грама захар и 50 грама кокосово мляко. Към това добавете 30 грама прясно мляко, 50 грама масло и 300 грама настърган кокос. Смесете добре.
Стъпка 3
Вземете формичките за тарта и ги подредете с приготвеното тесто за сладкиша. Печете на 180 градуса по Целзий за 15 минути, докато станат златистокафяви.
Стъпка 4
Изсипете приготвената кокосова смес в изпечените блатове и оставете около 1 мм празнина между пълнежа и края на формата, за да избегнете препълване.
Стъпка 5
Печете 30 минути и оставете тартата да се охлади за 15 минути, след като ги извадите от фурната. Извадете внимателно от формата и сервирайте.
 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com