Искате ли да започнете изцяло нов живот в напълно различна

...
Искате ли да започнете изцяло нов живот в напълно различна
Коментари Харесай

Плащат хиляди, ако се пренесете на този красив италиански остров СНИМКИ

Искате ли да започнете напълно нов живот в изцяло друга страна? Ако да - в този момент може да е вашият късмет, тъй като един хубав италиански остров предлага на хората пари в брой, с цел да се реалокират в неговите провинциални градове и села.

Правителството на остров Сардиния предлага дотации до €15 000 на хора, които желаят да се реалокират в идиличната дестинация и да основат нов живот за себе си. 

Правителството е отделило големи €45 милиона пари за програмата, която се надява да внесе нов живот в селските региони с намаляващо население. 



Но има дребна измама - паричните средства, дадени на новодошлите, би трябвало да се употребяват за закупуване или ремонт на парцел и сумата на безвъзмездната помощ не може да бъде повече от половината от цената на покупката или ремонта на дома. Освен това парцелът би трябвало да се намира в град с по-малко от 3000 поданици и би трябвало да регистрирате пребиваването си в Сардиния в границите на 18 месеца след идването си, оповестява Travel Tomorrow.

Сардиния е вторият по величина остров в Средиземно море и има някои зашеметяващи плажове и живописна природа. 



Президентът на Сардиния Кристиан Солинас заяи: „ Благодарение на приноса за първите им къщи, това се укрепва и се трансформира в плодородна почва за тези, които ще се реалокират там или ще решат да основат семейство. 

„ Не може да има напредък без действително възстановяване на териториите, на вътрешността и на най-необлагодетелстваните региони, които би трябвало да преминат през нови политики за повторното им заселване. 



Това не е първият път, когато италианското държавно управление се пробва да притегли нови хора в страната - предишния месец то разгласи еднократни надбавки от 200 евро за сезонни и домашни служащи в ход, предопределен да помогне за облекчение на дефицита на работна ръка.

А всички знаете за предложенията за къщи от 1 евро.

Миналата година пък многочислени живописни села в региона на Калабрия в страната започнаха да предизвикват хората да се реалокират там, като оферират тласъци от €28 000.  По-конкретно, държавното управление се надяваше да притегли хора под 40 години, които или желаеха да основат личен бизнес, или работеха в една от специалностите, изисквани в тази област.

Започнахте ли да събирате багажа?

Превод: GlasNews.bg

 

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР