Искате ли да работите за себе си? Има няколко неща,

...
Искате ли да работите за себе си? Има няколко неща,
Коментари Харесай

От какво имате нужда, за да започнете да работите за себе си?

Искате ли да работите за себе си? Има няколко неща, които би трябвало да знаете, преди да тръгнете по пътя на бизнесмена.

Ключът към дълготрайния триумф в предприемачеството се крие в това да тръгнете по верния път през цялото време. Ето и 6 неща, които ще ви оказват помощ да го извършите:

1. Трябва да бъдете упорити

По данни на администрацията за дребния бизнес в Съединени американски щати да вземем за пример, повече от 50% от дребните компании се провалят през първите пет години от своето учредяване. Причините за техния крах са разнообразни, само че доста постоянно те могат да бъдат сведени до реакцията на бизнесмена по време на рецесия. Лесно е да се откажете, когато обстановката стане напечена, само че бизнесмените, които продължат напред, без значение от всички компликации и проблеми, са тези, които реализират триумф в дълготраен проект.

2. Трябва да бъдете дисциплинирани

Ако сте привикнали да разчитате на другите за ентусиазъм и мотивация, когато сами си станете началник, би трябвало да се научите на самодисциплина. Дисциплинираният метод на мислене е в основата на всеки сполучлив бизнес, защото от него зависи подходът ви към ръководството на времето ви и отговорностите.

3. Трябва да се превърнете в специалист

Понякога концепцията да работим за себе си звучи ужасно. Тя позволява да наемем подобаващите хора, които да изпълнят проектите ни. Истината обаче е, че преди този момент би трябвало да имате нужния опит и знания в сфера на работа, към която сте се насочили. Когато отделяте нужното време, с цел да станете специалист, вие инвестирате в своето бъдеще и си гарантирате, че ще започнете бизнес по верния метод.

4. Трябва да бъдете решителни

Ако съществено обмисляте опцията да работите за себе си, би трябвало да се научите да бъдете решителни. Това значи да вземате съответни и навременни решения, било то дребни или огромни, по многочислени въпроси, всеки ден. Истинските водачи имат нужната убеденост, с цел да се изправят пред всяко затруднение, и нужния кураж, с цел да вземат сложни решения. Тез схващат, че са артикул на личните си избори, а не на външните условия.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР