Искате ли да работите от вкъщи в една от най-живописните

...
Искате ли да работите от вкъщи в една от най-живописните
Коментари Харесай

Провинция на Сардиния предлага безплатен престой на дигитални номади

Искате ли да работите от у дома в една от най-живописните гледки в света? Е, това към този момент е допустимо и то гратис. Благодарение на нова самодейност в Сардиния. Първият отдалечен служащ, който се възползва от предлагането, беше Кларис Партис, 39-годишен софтуерен дизайнер от Лос Анджелис.

В желанието си да избяга от тълпите и да работи отвън мрежата, тя се качи на полет от Съединени американски щати и кацна на острова предходната седмица, трансформирайки в своя нов дом дребното селце Ололай.

Чувствах, че нуждая се от смяна на мястото “, изяснява тя.  „ Не туристически, а да сум заобиколена от природа, чист въздух, планини, красиви плажове, където мога да намеря повече разтуха, успокоение и по-бавен метод на живот “, споделя тя пред Euronews.

Това е нещо, за което доста служащи жадуват след пандемията от COVID-19, а привличането на цифрови номади е във фокуса на всички компании.

В централна Сардиния Ололай е свят надалеч от известните – и постоянно препълнени – крайбрежия на страната. Това е нещо като капсула на времето с културното завещание на страната, което към момента е доста явно. Това се отразява в метода на живот, който може да се откри там.
Защо Ололай предлага на цифровите номади безвъзмезден престой?
Въпреки че е красиво по всички стандарти за пътешестване, популацията на Ололай понижава. През последните 100 години жителите са се стопили от 2250 на 1300 души. Това е проблем, с който Италия се бори от години и който те считат за национална изключителна обстановка, като през 2022 година се следи най-нисък приръст на популацията.

Оттогава страната се пробва да притегли гости - както краткосрочни, по този начин и дълготрайни. Тяхната самодейност „ Купете къща за €1 “ притегли поданици от целия свят. Ололай също взема присъединяване в самодейността, надявайки се, че чужденците ще влагат в обновяването на остарелия му квартал.

„ Това беше огромен триумф – доста чужденци купиха и обновиха десетки изоставени жилища “, сподели кметът Франческо Колумбу пред CNBC.
Какво е настаняването на цифровите номади в Сардиния?
Ако ви звучи привлекателно да станете част от локалния живот на Италя, то Ололай е отлично място да го извършите. Работниците, които желаят да останат там, ще могат да отседнат в домове, в предишното населявани от фермери, които преди са нощували на пода, а в този момент тези места са снабдени с високоскоростна интернет връзка.

„ Местните са толкоз топли и гостоприемни “, споделя Партис, „ и това не е тъй като желаят да ви продадат нещо, както е на туристическите места. “

Общината покрива наеми, комунални услуги, сметки и такси за услуги за номадите, само че не и превоза.
Не напълно безвъзмезден престой
Във всичко това обаче има и измама.

Това не е безвъзмездна отмора “, сподели Вероника Мата, началник на локалната културна асоциация Sa Mata. „ Работниците би трябвало да имат потвърден опит като цифров бродяга и да оставят съответна диря след себе си, която да обогати с нещо обитаемото място - било то конференция, есе, изследователска публикация или документален филм. “

Тя акцентира, че „ се предизвикват да аплайват професионални отдалечени служащи от всички области: технологии, медии, финанси, недвижими парцели, архитектура – също художници, писатели, музиканти, учени и учени. “

Всеки е добре пристигнал, стига да е отворен към реципрочното съглашение, съгласявайки се да остави след себе си „ знание “, което обогатява културата на селото.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР