Искате ли да имате мъркащ домашен любимец с характер, подобен

...
Искате ли да имате мъркащ домашен любимец с характер, подобен
Коментари Харесай

Хранене на котка рагамъфин

Искате ли да имате мъркащ домакински любим с темперамент, сходен на дребното дете с непрекъснатата му потребност от внимание и гушкане? Тогава верния избор е котка рагамъфин. Тя ще изисква непрекъснато другарство, грижи и обич, а от своя страна ще отвърне с доброжелателност, влюбчивост и кротичък манталитет.

Знаем, че котката е ловджия, сходно на роднините си от дивата природа, само че при рагамъфина тези качества изцяло са изчезнали. Затова котето от тази порода не е в положение да си обезпечи единствено храната, изцяло е изгубило ловните си инстинкти. Добре е породистото любвеобилно топче да бъде единствен домакински питомец, обкръжен от грижите на фамилията, само че когато се обезпечи допустимо най-хубавата и уравновесена котешка диета.

Спокойното по природа мъркащо творение има податливост към напълняване, тъй че менюто на рагамъфина не трябва в никой случай да бъдат прекалено огромно. Възможностите за хранене са както при всички породи - подготвени фабрично създадени храни от премиум клас или домашно сготвена храна, подсилена с витамините, минералите и всички потребни субстанции, нужни за вярното развиване и положителното здраве на домашния питомец.

Тъй като рагамъфинът е наедрял представител на домашните котки, за здравината на огромния му скелет е добре да се прибавя в допълнение калций към храната. Балансираната и премислена диета ще обезпечи дългия живот на това неповторимо творение, което заслужава дълго да радва стопаните си.

 Котка рагамъфин

При избор на натурални артикули, с които да се приготвя ежедневното меню на рагамъфина, е добре да се включат от месата агнешкото, телешкото, пуешкото и заешкото, т.е. всички нетлъсти меса. Не са подобаващи надлежно свинското и овчето, както и патешкото и месото от гъска, защото са прекомерно мазни.

Рагамъфинът се храни и с кисело мляко, сметана, само че единствено в случай че е нискомаслена, извара, както и почистената морска риба, само че в случай че не се прекалява с нея. Подходящите зеленчуци са морковите, зеленият боб, а от варивата харесват ориза.

Тъй като тази порода се отличава с гъста и дълга четина, която доста пада, постоянно котето повръща топки косми, които е погълнало, грижейки се за тоалета си. За да бъде подкрепено да ги изкара може да му се дава котешка трева, или лечебни гранули, които са обогатени със съставки, които разграждат космите в стомаха.

Като периодичност дребното котенце се храни 3-4 пъти на ден, а порасналият към този момент рагамъфин получава порция 2 пъти дневно. Достъпът до чиста и прясна вода би трябвало да бъде непрекъснат.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР