Искате кучето Ви винаги да е здраво? Не знаете как

...
Искате кучето Ви винаги да е здраво? Не знаете как
Коментари Харесай

С какво да храните кучето си, когато е болно?

Искате кучето Ви постоянно да е крепко? Не знаете по какъв начин да постъпите, когато се разболее и отхвърля да се храни?

В предните публикации в детайли разгледахме по какъв начин стои въпросът с храненето на най-хубавия Ви другар. Затова през днешния ден ще се фокусираме на храненето на кучетата и котките, когато са заболели.

 infomax-logo-50-15-HW

 

За страдание, колкото и да не ни се желае, нашето приятелче може да боледува също толкоз постоянно, колкото и ние. Тогава е извънредно значимо при първите признаци за неразположение да се консултирате с ветеринарен доктор. Той ще Ви изясни в детайли за потребностите на Вашия любим и ще Ви предложи профилирана храна за заболели кучета и котки.

С какво да храните кучето си, когато е болно?

1.Сварено, бяло месо

 кучето С какво да храните кучето си, когато е болно? фотография: pinterest

Готвенето на нормално бяло месо, като пилешко или пуешко, за болно куче може да бъде добър вид, защото е елементарно смилаемо и с ниско наличие на мазнини. Ето стъпките за готвене на нормално бяло месо за болно кучето:

Изплакнете пилешкото или пуешкото месо щедро под студена вода. Отстранете непотребната лой или кости. Поставете месото в тенджера и го покрийте с вода. Оставете водата да заври, намалете котлона и оставете месото да къкри към 15-20 минути. След като месото се свари, го извадете от тенджерата и го оставете да изстине. Нарежете месото на дребни хапки. Сервирайте вареното бяло месо на вашето болно куче независимо или смесено с малко количество варен ориз или зеленчуци.

Важно е да говорите с вашия ветеринарен доктор, преди да извършите каквито и да било промени в диетата на вашето куче, изключително в случай че е болно. Те могат да предлагат най-хубавото деяние и да ви посъветват какви храни са безвредни за вашето куче.

2. Пиле с бял ориз

 кучето С какво да храните кучето си, когато е болно? фотография: pinterest

Пилето и белият ориз са съществени артикули за кучетата по света. Те са богати на хранителни субстанции и кучетата също ги обичат. Кафявият ориз обаче е по-хранителен от белия ориз, мекостта на белия ориз го прави по-лесен за мелене, когато кучето има смутен корем.

Що се отнася до пилето, изберете парче гърди без кости и кожа, тъй че вашето куче да може елементарно да го дъвче и смила.

Обикновено можете да употребявате малко подправки и малко масло, само че е най-добре да ги избягвате, когато кучето ви е болно, тъй като могат да причинят стомашен дискомфорт.

3. Варени сладки картофи

 кучето С какво да храните кучето си, когато е болно? фотография: pinterest

Сладките картофи са богати на витамини и фибри. Това ги прави отличен избор, в случай че желаете червата на вашето куче да се усещат по-добре и да му осигурите съществени хранителни субстанции като калций, желязо, магнезий и доста други.

Уверете се, че не оферирате сурови картофи на вашето куче. Обелете кожата и сварете картофите добре. Суровите картофи с кората са по-трудни за мелене и могат да разстроят стомаха още повече. Най-добре ще бъде, в случай че дадете на кучето си пюре от сладки картофи.

4. Костен бульон

Костните бульони са мощно хранителни течни храни, богати на минерали. Те са с високо наличие на натрий и калий, до момента в който са с ниско наличие на въглехидрати, което ги прави отличен избор при смутен корем на кучето ви.

За да приготвите костния бульон, просто сложете кости от телешки или свински мозък с пуешки или пилешки кости. След това ги сложете в тенджера с 2 до 3 инча вода и гответе на слаб огън за 20-24 часа. Преди да сервирате този бульон, отстранете всички кости и сервирайте единствено течността, тъй като костите могат да влошат процеса на храносмилане в стомаха.

5. Тиква

 кучето С какво да храните кучето си, когато е болно? фотография: pinterest

Тиквите, също като сладките картофи, са доста ефикасни при лекуването на смутен корем и карат болното куче да се усеща по-добре. Те са богати на витамини, които оказват помощ за подсилване на имунната система на вашето куче. Даването на кучето ви от една до четири супени лъжици тиква с постоянното им хранене сигурно ще му помогне да се възвърне бързо.

Не добавяйте каквито и да било подправки като сезона на тиквен къс или добавена захар. Те могат да имат негативен резултат върху стомаха. Като опция можете да употребявате и консервирана тиква, в случай че няма добавена захар или друга спомагателна съставна част.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР