Искате жилищен заем с лоша кредитна история? Избягвайте тези 4 грешки

...
Използването на собствен капитал може да бъде привлекателна опция за
Коментари Харесай

Използването на собствен капитал може да бъде привлекателна опция за собствениците на жилища, които искат да осигурят средства по редица различни причини, от консолидиране на дълга до подобрения на дома или покриване на неочаквани разходи. И поради комбинацията от ниски ипотечни лихви, повишено търсене на жилища и недостиг на инвентар по време на пандемията, цените на жилищата се покачват през последните няколко години.

На свой ред, нивата на собствения капитал се повишават значително. Ето защо толкова много собственици на жилища в момента се възползват от капитала на дома си, за да финансират големи покупки или да платят дългове с висока лихва. Както при всеки тип кредитен продукт обаче, собствениците на жилища с добри кредитни рейтинги обикновено получават най-добрите лихвени проценти и условия по своите жилищни заеми или жилищна кредитна линия (HELOC).

Но ако искате да се възползвате от собствения си капитал с нисък или лош кредитен рейтинг, вземането на заем става малко по-трудно. Въпреки че все още може да е възможно да вземете заем от собствения си капитал с лоша кредитна история, има някои критични грешки, които трябва да избягвате.

Разгледайте опциите си за заем за собствен капитал точно сега, за да разберете дали това е правилният ход за вас .

Искате жилищен заем с лоша кредитна история? Избягвайте тези 4 грешки

Преди да вземете жилищен заем или HELOC с нисък или лош кредитен рейтинг, уверете се, че знаете често срещаните, но скъпи капани, които трябва да избягвате, включително:

Приемане на първата оферта 

Вашите опции за жилищен заем са ограничени, ако имате нисък или лош кредит, но не приемайте просто първата оферта, която получите. Нуждата от бързи пари или страхът от отказ на молбата ви може да замъгли преценката ви, което ще ви накара да пренебрегнете неблагоприятните условия на заема, вместо да намерите кредитор, който може да ви предложи по-добра сделка. Това е една от най-големите грешки в собствения капитал, които можете да направите.

Вместо това отделете време за проучване и намерете реномирани кредитори, които са специализирани в работата с лица с лоша кредитна история. Като сравнявате оферти от кредитори, които желаят да работят със собственици на жилища, които имат кредитни проблеми, ще бъдете по-добре подготвени да вземете добре информирано решение и да избегнете да станете жертва на хищнически практики за кредитиране.

Научете повече за вашите опции за жилищен заем тук сега.

Приемане на висок лихвен процент

Лоша кредитна история често води до по-високи лихвени проценти по жилищни заеми и кредитни линии, което прави заема по-скъп с времето. Приемането на заем с изключително висок лихвен процент също може значително да повлияе на вашите месечни плащания и дългосрочната финансова стабилност, така че е важно да намерите правилния заем за собствен капитал с възможно най-ниския процент за вашата ситуация.

Дори привидно незначителна разлика в лихвените проценти може да доведе до хиляди долари допълнителни лихвени плащания през целия срок на заема. Например, заем за собствен капитал на стойност $30 000 с 5-годишен срок и лихва от 8,51% ще има месечна вноска от около $616 на месец. Общата лихва, която бихте платили по този заем, ще бъде около $7482.

Но ако същият заем имаше лихва от 6,51%, месечните плащания биха били около $587, а общата лихва за срока на заема ще бъде приблизително $5752 — или около близо $2000 спестявания през целия живот от заема.

Вземане на заем при лоши условия

Кредитополучателите с лоша кредитна история може също да получат оферти с други неблагоприятни условия, като например високи разходи за затваряне, прекомерни такси и негъвкави графици за погасяване — което може да доведе до големи проблеми с течение на времето. Преди да подпишете какъвто и да е договор, прегледайте внимателно условията за кредит.

Обърнете специално внимание на всички скрити такси, неустойки за предсрочно погасяване и регулируеми лихвени проценти, които могат да нараснат с времето. Ако не сте сигурни за условията, потърсете съвет от финансов съветник или доверен професионалист, който може да ви помогне да разберете последиците от заема — и не забравяйте да сравните няколко оферти, за да намерите една с възможно най-добрите условия.

Да не чакате да подобрите резултата си 

Може би най-съществената грешка, която можете да направите, е да не чакате да положите усилия да подобрите кредитния си рейтинг. Вземането на заем с лоша кредитна история може да бъде скъпо начинание и, освен ако не сте в тежка финансова ситуация, най-добре е да изчакате, докато предприемете стъпки за подобряване на кредитоспособността си.

Не винаги трябва да е дълъг процес. Съсредоточете се върху намаляването на непогасените дългове, извършването на навременни плащания и коригирането на всички грешки във вашия кредитен отчет, които могат да окажат голямо влияние върху резултата ви. Това не само ще увеличи шансовете ви да се квалифицирате за по-добри условия на заема, но и ще ви постави в по-сигурна финансова позиция, за да управлявате отговорно допълнителния дълг, когато се възползвате от собствения си капитал.

Научете повече за опциите за жилищен заем, достъпни за вас сега.

Изводът

Отговорният подход за използване на капитала на вашия дом с лоша кредитна история изисква внимателно обмисляне и избягване на тези често срещани грешки. Отделете време, проучете различни кредитори и не се страхувайте да преговаряте за по-добри условия. И когато е възможно, дайте приоритет на подобряването на кредитния си рейтинг, преди да вземете допълнителен дълг, тъй като това може да ви спести пари в дългосрочен план. Като избягвате тези често срещани погрешни стъпки, можете да вземете добре информирано решение, което ще доведе до възможно най-добрия резултат за вашите финанси.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР