Искате да засилите имунитета си без да прибягвате до лекарства?

...
Искате да засилите имунитета си без да прибягвате до лекарства?
Коментари Харесай

10 супер храни, които ще засилят имунитета ви

Искате да засилите имунитета си без да прибягвате до медикаменти? Значи идващите редове са за вас.
Лятото е към този момент единствено спомен, усещаме първия студен лъх, а сутрините и вечерите са си напряко студени. Всичко това спомага за това да ни хващат по-бързо всевъзможни вируси и настинки.
Повечето хора, усещайки първите признаци на настинката или просто, с цел да подсилят имунитета си, се обръщат към Витамин С. А къде има голямо наличие на този витамин? Разбира се, че в цитрусовите плодове – грейпфрут, портокали, мандарини, лимони, лайм, клементини.
Ако мислите, че цитрусовите плодове имат най-вече витамин С, помислете още веднъж. Червените чушки в действителност съдържат два пъти повече витамин С. Те също са богат източник на бета каротин. Хапвайки под разнообразни форма алените чушки, ще си осигурите с изключение на здрав имунитет, само че и здрава кожа.
Броколите пък са претъпкани с витамини и минерали. Те са опаковани с витамините А, С и Е, както и с доста други антиоксиданти и фибри.
Чесънът се среща в съвсем всяка кухня по света. Добавяте малко количество към храната си от него и това е наложително изискване за усет и здраво здраве. Още ранните цивилизации признават неговата мощ в битката с инфекциите. Освен това чесънът може да помогне за намаление на кръвното налягане.
Джинджифилът е другият асистент на здравия имунитет. Чай с мед и джинджифил ви прави предпазени. Той оказва помощ при възпаления, болно гърло, хрема, кашлица. Средство е и за по-бързото възобновяване на организма при настинка, ангина и грип. Стимулира отделянето на слуз от бронхите и почиства дихателните пътища. При грип и простуда се предлагат инхалациите с прясно сварен корен от джинджифил.
Спанакът също попада в този лист освен тъй като е богат на витамин С, само че и на антиоксиданти и бета каротин, които оказват помощ в битката с инфекциите на имунната ни система. Подобно на броколите, спанакът е най-здравословен, когато се готви колкото е допустимо по-малко, с цел да резервира потребните си свойства.
Папаята е плод, който е с голямо наличие на витамин С и постоянната му консумация ви носи мощен имунитет и по-бързо справяне с настинки и вируси. Папаята съдържа и храносмилателен ензим, наименуван папаин, който има противовъзпалителни резултати. Съдържа и огромно количества калий, витамини В и фолиева киселина, които са от изгода за цялостното ви здраве.
Един от най-мощните имуноактиватори за човешкия организъм през този интервал на годината е кивито . Това е един от най-подходящите плодове за отбрана против грипните вируси. Плодът е богат източник на витамини, флавоноиди и минерали. Съдържа повече витамин С и от портокалите, и калий, колкото бананите. Добър източник е и на бета-каротин.
Куркумата , с изключение на съществена съставна част в кърито, е и неповторимо противовъзпалително средство, употребява се и при лекуване на артрит. Подправката е естествен дезинфекционен и антибактериален съставен елемент.
семки.
Слънчогледовите семки също са цялостни с скъпи субстанции, фосфор, магнезий, витамин B6 и витамин Е, който пък е мощен антиоксидант.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР