Искате да сте сигурни, че никой няма да хакне и

...
Искате да сте сигурни, че никой няма да хакне и
Коментари Харесай

4 приложения, в които чатовете се криптират

Искате да сте сигурни, че никой няма да хакне и наблюдава връзката ви в разнообразни чатове? Тогава използвайте разновидностите за задачата, препоръчани от TechRadar. Става дума за приложения, които криптират известията по този начин, че единствено изпращачът и получателят да могат да ги прочетат.

1. Signal

Приложението е с отворен код, а това значи, че доста повече очи наблюдават за стабилността на методите му на криптиране. За да поддържате връзка с някой чрез Signal, и двамата би трябвало да имате конфигурирано приложението на телефоните си. Приложението включва и няколко други потребни функционалности в допълнение към усъвършенстваната сигурност, като видеообаждания и изчезващи известия, които изчезват след избран интервал от време. Signal поддържа групови чатове, както и изпращане на файлове и фотоси в допълнение към текстовите известия.

2. Telegram

Telegram е също толкоз уважавано приложение, колкото и Signal, макар че то не е с отворен код. Трябва да внимавате, тъй като криптирането от край до край не е задействано по дифолт. Telegram ще ви впечатли с функционалностите си – архивиране на диалози, изчезващи известия, групови диалози, видеообаждания, стикери, аудио бележки и даже опция за главно редактиране на фотоси и видео. Само не забравяйте преди да го употребявате да ревизирате дали режимът „ Secret “ („ Secret mode “) е задействан.

3. WhatsApp

Приложението предлага криптиране от край до завършек на вашите известия. Всъщност то употребява протокола на Signal. Освен общоприетите текстови диалози, WhatsApp може да обработва видео диалози, групови диалози, шерване на местоположението и прекачване на файлове от разнообразни видове. Можете да пишете на доста хора по едно и също време с функционалността Broadcast, да оставите гласови бележки и още доста други неща.

4. Фейсбук Messenger

Фейсбук Messenger също употребява криптиране от край до край, което значи, че известията ви не могат да бъдат прихванати от хакери, поискани от държавното управление и не могат да бъдат прочетени от личния състав на Фейсбук. Необходимо е обаче да включите функционалността Secret Conversation, която ще намерите в вариантите за диалог. Съдържанието на известията ви ще е цялостна загадка, само че Фейсбук знае с кого разговаряте.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР