Искате да спестите пари, но имате чувството, че цялата ви

...
Искате да спестите пари, но имате чувството, че цялата ви
Коментари Харесай

Експерти разкриха кои са разходите, които неусетно ликвидират заплатата ви

Искате да спестите пари, само че имате възприятието, че цялата ви месечна заплата просто някак се изпарява?

Експерти по персоналните финанси направиха доста любопитен лист, който разкрива кои са най-популярните разноски, които обаче безшумно просто унищожават повече от половината ви месечна заплата.

Експертите настояват, че тези разноски бъркат надълбоко в джоба ви, а действително вие просто нямате безусловно никаква потребност от тях, написа Жената Блиц.

Квартални магазини

Да, те в действителност са доста комфортни. Винаги може да се отбиете в тях, в случай че сте не запомнили нещо. Според специалистите надценката в такива магазини е доста огромна. Обикновено обаче не го виждаме. Свикнали сме с тези търговци и ги познаваме, тъй като от години са там.

Закуска по пътя

Опитайте се да изчислите какъв брой пари изразходвате за кафета в офиса. Вероятно няма да бъде по никакъв начин дребна. Кафето нормално не се лимитира до първото заран. Пиете с другарка или колежка, по-късно на по цигарка още едно и още едно. После пък си взимате няколко кифлички или сандвичи извън. Всичко наподобява вкусно, мирише добре, а вие сте гладни. В резултат на това една закуска може да ви коства сумата, с която може да вечеряте. Хубаво е да си взимате просто храна от у дома и да ограничите този разход.

Абонамент за фитнес, който по този начин или другояче не посещавате

Но това е здравословен метод на живот! Необходимо е да се ускори имунитетът на организма в ерата на ковид! Да, пропуснал съм няколко месеца, само че ще отида на следващия ден!

Фитнес залите са образец за това по какъв начин цяла промишленост съществува основно поради болшинството клиенти, които не вървят постоянно на подготовка. Бъдете почтени със себе си и теглете чертата, в случай че давате доста повече за фитнес, в сравнение с действително го посещавате, бъдете реалисти. Спестете си тази сума, а в случай че имате инцидентно някой ден предпочитание за извършения - сторете го у дома или тогава си извадете нова карта.

Кабелна телевизия

Много хора към момента са на остарели цени, на които заплащат за 100+ или 200+ канала, които действително изобщо не гледат. Като цяло в действителност доста малко хора в днешно време гледат телевизия, множеството вършат всичко онлайн.

Стратегически ресурси от храна

Проучвания настояват, че хвърляме повече от една пета от храната, която купуваме. Това е и една пета от изхарчените ни пари. Как става това. Често доста хора купуват повече " за всеки случай ", тъй че извънднъж инцидентно да нямат недостиг на нещо. Много хора, изключително в това пандемично време, гледат да се запасяват оптимално с най-различни артикули и да си ги пазят за запас. Точно тези запаси обаче в даден миг към този момент стават негодни за приложимост, срокът им на валидност изтича, плесенясват или изгниват. Важно е да се откажете от спонтанното извършване на покупки на хранителни артикули на гладно.

Абонаменти

Сравнително нова услуга, само че доста значителен детайл от разноските - платени приложения, интернет платформи и услуги. Сумата на месец нормално наподобява нищожно, само че като се замислим и погледнем по световно сборувайки нещата, ще забележим, че даваме хиляди. Най-често срещаният капан е " регистрирайте се, първият месец е безвъзмезден ", а по-късно доста хора не помнят да спрат абонамента си. Проверявайте доста деликатно накъде отиват всичките пари от сметката ви. Ако една услуга в действителност ви е нужна - запазете я, само че мислете мъдро и спестовно и се лишете от прекомерните капризи, като да вземем за пример слушането на музика от Spotify.

Опаковка

Хлябът и разнообразни салами, когато са нарязани, са доста по-скъпи. Да, наподобяват добре и несъмнено ви пестят време, само че какъв брой му е да нарежете някое и друго саламче, в случай, че всякога си спестявате по лев-два от това? Най-смешното е, че в случай че купувате салам от витрина, нормално продавачът предлага да го нареже гратис. Замислете се.

Всякакви дребни неща

Не купувайте нищо на касата, изрично отсича финансов специалист. Именно там, до момента в който си стоим на опашката, взимаме какви ли не дребни, дребни вкусотии. Дъвки, самобръсначки, сладкиши... Всеизвестен факт е, че това е част от маркетингов магазинерски трик за стимулация на продажбите. Опасността е в дребните цифри. Колко коства една опаковка дъвки, даже и да не ви е нужна? Именно, всеки си споделя.. е левче тук, левче там, само че в последна сметка не дребна част от бюджета ви изчезва точно по този начин.

Излишни дарове

Като цяло подаръците би трябвало да носят наслада. Много постоянно обаче хората вземат решение да дават нещо от нищото, с цел да зарадват другия. Много хора си измислят какви ли не мотиви да си вършат несъществени и непрактични дарове, без да осъзнават, че това яде единствено от бюджета им.
Освен това, когато сте притиснати от времето, а сте на рожден ден, сте подготвени под паника да дадете пари защо ли не.

Направете си лист по кое време вашите близки имат празник и би трябвало да им вземете нещо. Помислете го авансово и вземете най-практичното, само че и мъдро решение за подарък, с което да ги зарадвате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР