Искате да разширите хоризонта си? Да станете по-смел човек и

...
Искате да разширите хоризонта си? Да станете по-смел човек и
Коментари Харесай

5 изпитани начина да победите страха

Искате да разширите хоризонта си? Да станете по-смел човек и същински да се порадвате на живота? Тайната не е да сте безстрашни. По-скоро се състои в това да си признаете кое ви плаши, предава Мениджър Нюз.

След това използвайте това знание, с цел да тласнете себе си по-напред, в сравнение с изобщо сте си мисли, че можете да достигнете. Как да го сторите? MSN Living изброява пет изпитани тактики да преодолеем страховете си още до момента в който резултатът им е най-силен. Съветите са следните:

Разкажете си история

Ако нещо ви плаши, пробвайте да говорите за него оптимално умерено, равнодушно и без да проявявате страст. Сякаш описвате какво вижда на някаква фотография. Говорете фактологично. Например: „ Самолетът се издига. Момичето закопчава колана на седалката си. Тя държи книга “. Изследване на Колумбийския университет в Лос Анджелис демонстрира, че когато хора били помолени да преглеждат плашещи ги фотоси и по-късно да опишат видяното независимо, като че ли описват история, интензивността в зоната на мозъка им, която записва страха им, е намаляла доста. Същевременно мозъчните процеси във връзка с самоконтрола са се засилили.

................................

Дишайте надълбоко

Поемането на въздух от стомаха - диафрагменото дишане е неотложен лек против суматохата, за който всички знаем, само че малко на брой измежду нас се досещат за него в сериозния миг. Този тип реакция е потребна и работи. Вдишайте въздух надълбоко, задръжте го в себе си четири секунди и по-късно го издишайте постепенно. Продължете да го вършиме няколко минути. Това упражнение в действителност извежда вниманието ви от главата ви и насочва мисълта ви към тялото, като ви разсейва от мислите, които ви плашат. Освен това провокира оросяване на мускулите и ги зарежда със мощ за идната обстановка.

................

Стиснете зъби и ги отпуснете

Преходът от уплашено към ведро въодушевление може да се случи посредством мускулна релаксация. По-точно посредством поредно напъване и разпределяне на дадени групи мускули в тялото. Започнете с краката, по-късно преминете към други мускули, завършвайки с придвижване и разпределяне на очите. Когато отпускаме мускулите си освобождаваме мозъка си от положението на вдървеност, в което го е подчинил страхът.

............

Признайте страха си на всеослушание

Когато изкажете, че се страхувате, колкото и простичко да звучи, стимулирате мозъка си да се придвижи към по-рационално мислене от прочувственото положение, в което е изпаднал. Изводът е на упоменатото нагоре проучване на Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР