Искате да промените диетата си, но не знаете откъде да

Искате да промените диетата си, но не знаете откъде да ...

Как да започнем да се храним правилно: 5 златни правила

Искате да промените диетата си, но не знаете откъде да започнете? Четейки по този въпрос, попаднахте ли на достатъчно информация и готови ли сте да се откажете, връщайки се към обичайните си сандвичи? Не се притеснявайте, можете да разучите всички нюанси, но първо ви препоръчваме да се запознаете с основните принципи на здравословното хранене.
С течение на времето ще можете да изберете оптималния диетичен план за себе си. Не се опитвайте да променяте всичко за един ден, тази тактика няма да доведе до очаквания резултат. Здравословното хранене е постепенна трансформация на тялото и е необходимо да се започне с овладяване на основните принципи.

1. Всяка сутрин пийте чаша топла вода с лимонов сок на гладно 
Това ще помогне на тялото да се „събуди“, да стартира храносмилателната система и да се отърве от токсините.

В тези часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме В тези часове е най-подходящо да закусваме и вечеряме
Хората, които се опитват да отслабнат, трябва да закусват късно и да вечерят рано, твърдят учени от Университета в Съри, Югоизточна Анг...
Като начало е достатъчно да добавите сок от 1/4 лимон към водата и с течение на времето можете да увеличите количеството до 1/2 лимон.
2. Не яжте храни, съдържащи животински протеини и "нишесте" на едно хранене
Това не означава, че не можете да ядете месо и тестени изделия за един ден, просто трябва да ги използвате отделно, като комбинирате например с пресни зеленчуци. Храните с високо съдържание на животински мазнини включват месо, морски дарове и сирена. Продуктите, съдържащи „нишесте“, включват: брашнени продукти, картофи, бобови растения, зърнени култури. Спазвайки това правило, винаги ще сте в добро настроение и няма да се притеснявате от наднормено тегло.
3. Заменете рафинираните продукти със здравословни продукти
Заменете белия ориз с кафяв или червен. Използвайте елда или ръжено брашно вместо пшенично брашно. Заменете захарта с мед.

Хитри начини, с които да накараме децата да се хранят здравословно Хитри начини, с които да накараме децата да се хранят здравословно
За съжаление, разбираме колко важно е здравословното хранене, едва когато пораснем и започнем да усещаме, че тялото ни моли да му дадем...
4. Плодовете се консумират най-добре преди хранене, а не след това, тоест на гладно
След плодовете се препоръчва да се яде друга храна не по-рано от три до четири часа по-късно. Яденето на плодове на закуска ще ви държи енергични през целия ден. Основното нещо е да не смесвате плодовете с други продукти, за да не активирате процеса на ферментация. Единственото нещо, с което плодовете вървят добре, са пресни билки, така че можете спокойно да приготвите плодова салата с мента или здравословно смути.
5. Започнете обяда и вечерята със зеленчукова салата
Можете дори да ядете малко зеленчуци или моркови, за да започнете, които съдържат много полезни ензими и фибри, които подобряват усвояването на други храни.
Когато преминавате към здравословна диета, не бързайте, слушайте собственото си тяло. Няма нужда да се бърза от една крайност в друга, това определено няма да доведе до нищо  добро.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com