Искате да приемате повече вода, за да бъдете достатъчно хидратирани

...
Искате да приемате повече вода, за да бъдете достатъчно хидратирани
Коментари Харесай

Билкова вода – още един начин да се погрижите за себе си

Искате да приемате повече вода, с цел да бъдете задоволително хидратирани през целия ден? Опитайте билкова вода – ароматна и потребна напитка, която ще ви помогне да се погрижите за себе си и своето здраве.

Много пъти може да бъде мъчно да одобряваме задоволително вода денем – изключително в случай че придвижването в всекидневието ни е огромно. Да не загатваме даже многото изкушения – от кафе до сокове и всички други разновидности на питиета. Както знаем обаче, тялото действа най-добре, когато е задоволително хидратирано.

По какъв метод може да извършите по този начин, че да консумирате повече вода? Опитайте да я разнообразите, като добавите към нея билки. Билковата вода може да се окаже един от най-лесните способи за хидратация. Времето за изработката ѝ е малко, тъй че няма да се затрудните. Всичко, от което се нуждаете, са разнообразни билки – може да употребявате както пресни, по този начин и изсушени.
Какво съставлява билковата вода?
Билковата вода е ароматна напитка, която е потребна за вас. Какъв тъкмо усет ще има зависи напълно от вашите персонални желания. Съществуват безчет вариации според от съчетанието на определените билки. За спомагателен усет могат да се прибавят и късчета плодове. Прясно набраните билки са за предпочитане, само че през студените месеци от годината може да употребявате и изсушени билки. Може да прибавите и пръчка канела, няколко шушулки бахар, звездовиден карамфил и така нататък

Билковата вода е фина – нямате потребност от доста съставки. Само няколко стръка билки и няколко части плодове са задоволителни.

 Добави изложение
Идеи за билкова вода: Босилек и мента Босилек и нар Невен и пъпеш Лайка и киви Мента и краставица Бъз и липа Семена от копър и портокалова вода Лавандула и ягода Маточина и пъпеш Маточина и праскова Мента и портокалова кора Карамфил и праскова Мента и портокал Мента и лимон Розмарин и праскова Как да приготвите билкова вода?
В подобаващ съд с вода (литър и половина или два литра) прибавете 5 стръка пресни нарязани билки по ваш избор. Сложете още 50-60 грама нарязан на фино плод също по ваш избор. Оставете напитката за 1 час преди да я консумирате. Всъщност колкото по-дълго съставките стоят във водата, толкоз повече усет и мирис ще има тя. Може да съхранявате билковата вода в ледник в границите на един ден.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР