Искате да направите вашия компютър по-сигурен и недостъпен? Колкото и

...
Искате да направите вашия компютър по-сигурен и недостъпен? Колкото и
Коментари Харесай

Забравете за пръстовия отпечатък или сканиране на ретината: сърцето е ключът

Искате да извършите вашия компютър по-сигурен и недосегаем? Колкото и комплицирани да са паролите които го отключват, те могат да бъдат преодолени рано или късно. Сега обаче, екип от учени от Университета в Бъфало, Съединени американски щати, ползват напълно друг метод. Свързват компютъра ви с вашето … сърце.

Те са създали система, която отваря компютъра единствено откакто улови неповторим сигнал от сърцето на притежателя. Системата употребява доплеров радар с ниско равнище на лъчение, за премерване индикаторите на сърцето. Необходими са единствено към 8 секунди за сканиране на размера, формата и ритъма на сърцето ви първия път, а по-късно устройството непрестанно ще следи сърцето от разстояние.

Според създателите, тази система не носи опасности за здравето, тъй като силата на сигнала на радара е доста по-малка от тази на Wi-Fi да вземем за пример, тя е към 5 миливата или по-малко от 1% от радиацията идваща от нашите смарт телефони. Системата работи безупречно, тъй като „ до момента не са открити двама души с идентични характерности на сърцето “, споделят учените.

Тази система за сигурност има преимущества пред потреблението на пръстов отпечатък или ретина за отключване на компютъра. На първо място тя е напълно пасивна, т.е. не е нужно потребителят да прави нищо, а единствено да бъде покрай компютъра си с цел да се отключи. На второ място няма да е нужно да излизате от компютъра си, тъй като системата мери непрекъснато характерностите на сърцето на присъстващите и няма да отвори компютъра без притежателят да е при него.

“Logging-in и logging-out е нещо много досадно, което няма да има потребност да вършиме в случай че приложите тази система “, споделят създателите.

Досегашните опити демонстрират старание на системата от 96% с възможност за неточност от 4%. Работи от разстояние от 30 метра. Сега екипът работи с изключение на за понижаване на % на възможна неточност и с цел да направи системата дребна и да я разположи в някой от ъглите на компютъра или преносимия компютър.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР