Искът на Комисията за установяване на двойно неизпълнение на задълженията

...
Искът на Комисията за установяване на двойно неизпълнение на задълженията
Коментари Харесай

Съдът на ЕС отхвърли иск на ЕК срещу България за чистотата на въздуха

Искът на Комисията за определяне на двойно несъблюдение на отговорностите от страна на България в региона на замърсяването на въздуха е неприемлив, счита Съдът на Европейски Съюз.

В решението си от 2017 година, Съдът на Европейски Съюз постановява, че България не е изпълнила отговорностите си по чистотата на въздуха. На идната година Комисията изпраща на страната ни публично уведомително писмо, в което установи, че България към момента не е подхванала нужните ограничения, с цел да в профил неизпълнението на отговорностите си. Тогава тя насочва покана към страната ни да изложи своите съображения и защото не е била задоволена от отговорите, Комисията сезира още веднъж Съда.

Еврокомисията упорства България да бъде наказана да заплати еднократна сума и подневна периодическа имуществена глоба до цялостното осъществяване на решението на Съда. В случая обаче Съдът отбелязва, че в формалното уведомително писмо от 9 ноември 2018 година Комисията не твърди, нито открива задоволително ясно, че решението от 5 април 2017 година към момента остава да бъде изпълнено, оповестява БНР.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР