искат достъп до регистъра на заразените и боледуващите от ,

...
искат достъп до регистъра на заразените и боледуващите от ,
Коментари Харесай

Стоматолозите искат достъп до регистъра на болните от COVID-19

желаят достъп до регистъра на инфектираните и боледуващите от , с цел да не бъдат подвеждани и да знаят кои пациенти са рискови за тяхното здраве. Това съобщи пред БНР доктор Николай Шарков, ръководител на УС на Българския зъболекарски съюз.
По думите му това не значи, че на пациент ще бъде отказана неотложна дентална помощ.
 Все още нон-стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува Все още нон-стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува
" Нон стоп обясняваме на хората, че коронавирусът съществува. Даже един пациент  при нас – осем дни му споделям, че е за заболели...
Шарков поучава пациентите да споделят, които са с позитивна проба за ковид , с цел да може той да вземе нужните защитни ограничения.
В актуалната обстановка едно от най-безопасните места е кабинетът по дентална медицина, тъй като се съблюдават всички правила за яловост, безапелационен е Николай Шарков. По думите му, има инфектирани стоматолози, само че болестта не е пристигнала от кабинетите, а от обществените контакти.
Зъболекарите ще бъдат включени в първата група медицински експерти , които следва да бъдат имунизирани против коронавирусната зараза, сподели Шарков. Стоматолозите са на първа линия, те работят на 35 сантиметра от входното отверстие: уста, нос, очи, акцентира той.
Шарков разяснява, че проучванията дали водите за уста са ефикасни с ковид не са обхващали Сovid-19, а " всички вероятни останали вируси и микроорганизми ". Водите за уста са антисептично средство, а устната хигиена е наложителна по време на заболяване, сподели той Шарков. Той посъветва откакто пациентът е изкарал заразно заболяване, четката за зъби би трябвало да отиде на боклука.
 Коронавирусът мери сили с елементарния грип Коронавирусът мери сили с елементарния грип
Докато европейците се готвят за мрачна зима под опасността от възходящи инфекции с COVID-19, минималният брой случаи на грип, регистрир...
Вирусът няма да се отрази върху твърдите зъбни тъкани, а по-скоро върху венците и устната лигавица. Това става на по-късен стадий, не в разгара на болестта, сподели доктор Шарков.
Според стоматолога доктор Георги Костов маски, ръкавици, шлемове, очила, дезинфекция - това са неща, които ги вършим всекидневно след всеки пациент. Удвояваме старания в тази тенденция ", споделя той за работата си по време на зараза. Според различен стоматолог има отлив на пациенти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР