Исканията ни достойна цена на въглищата, добивани от мини Марица

...
Исканията ни достойна цена на въглищата, добивани от мини Марица
Коментари Харесай

Миньори вещаят енергиен колапс за страната ни, ако не бъдат чути исканията им


Исканията ни почтена цена на въглищата, добивани от мини „ Марица Изток “, които да обезпечат сигурност и сигурност на работните места за години наред.

Това сподели Стоян Стоянов от КТ "Подкрепа" – ММИ, преди миньорите да тръгнат от Стара Загора за митинга в София, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Цената, която желаеме, даже не е действителна, а единствено такава, че да разреши реализиране на минималната сигурност на работните ни места и обезпечаване на части и материали за тежкото ни съоръжение, акцентира Стоянов.

Той посочи, че настояванията на миньорите съвсем не са изменени от 2011 година, когато също имаше митинг.

Другото ни искане е опазване на енергийната самостоятелност на страната. Всички си спомняме зимата на 2017 година, когато единственият стожер на националната енергетика се оказаха мини „ Марица Изток “. Всичко спря да работи, ние бяхме единствените, които подаваха въглища към мини „ Марица Изток “. Ако си спомняте имаше поръчки за импорт на електрическа енергия от трети страни на цена от 200-220 лева на мегават, само че не се случи.

Синдикалистът акцентира, че има огромна заплаха хора в бранша да изгубят работните си места. От 2012 година споделям -. Техниката в мини „ Марица изток “ е в окаяно положение. Може да се стигне до там, тази зима да спрем от самосебе си. Не знам за какво се насажда мнението, че цената на електрическа енергия на американските централи е най-висока, в случай, че тя е след Топлоелектрическа централа 2 и АЕЦ „ Козлодуй “, сподели Стоянов.

В момента звук натурално гориво е 17.50 лева, ние желаеме 19.50 лева да стане. Направете си сметка, че звук пясък 22 и 27 лева

Дай Боже идната зима да е по-мека, само че в случай че е тежка като през 2017 година, съществува огромна заплаха да спрем да работим. През зимата мини „ Марица Изток “ обезпечава към 50% от страната, акцентира синдикалистът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР