Исканията на протестиращите медицински сестри са политически и няма да

...
Исканията на протестиращите медицински сестри са политически и няма да
Коментари Харесай

Правителството няма да изпълни исканията на протестиращите медицински сестри

Исканията на протестиращите медицински сестри са политически и няма да бъдат изпълнени.

Това съобщи общественият министър Деница Сачева на ексклузивен брифинг в постройката на Министерски съвет, откакто пет здравни работнички прекараха повече от денонощие барикадирани в постройката на някогашния Партиен дом.
Медицинските сестри са повече от денонощие в някогашния Партиен дом "Познавам ги тези сестри, идвали са и настояванията им са изпълнени ", съобщи министър председателят Бойко Борисов
От Министерството на здравеопазването прецизираха, че в 15:10 ч. са получили план на съглашение с претенции от Мая Илиева, водач на митингите. Представителите на държавното управление обявиха, че осъществяването му ще докара до замяна на сегашния здравноосигурителен модел и дестабилизация.



Конкретните претенции са осем, измежду тях са заплата в размер на две минимални хонорари, без търговски сдружения в опазването на здравето, наложителен групов трудов контракт на национално равнище.

Сачева беше безапелационна, че няма да се съгласят със съглашението, тъй като е безконтролно да се подписва документ с физически лица.
Разделение в бяло: БЛС се възмути от протестиращите в някогашния Партиен дом медицински сестри Съсловната лекарска организация дефинира дейностите им като рекет
„ Бихме приели всички рационални съглашения, само че не и оферти, които биха дестабилизирали страната и здравната система, изключително в този сложен миг. Той не е обикновена част, която касае единствено експертите по здравни грижи и в частност медицинските сестри. Този модел обгръща публичното здраве, Спешна здравна помощ и всички структури и звена, които се грижат за нашето здраве “, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева.

Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че няма да слага под въпрос правото им на митинг, само че добави, че демонстрациите не би трябвало да основават опасности за нарушение на публичния ред.

„ Решение, което опълчва едно съсловие на друго и допуска да разрушим дадена система – няма по какъв начин да бъде взето. Няма министър на опазването на здравето, който да си постави подписа под сходен текст, това е незаконно “, посочи Дончев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР