Искането на столичния кмет е специализираният експертен съвет на Министерство

...
Искането на столичния кмет е специализираният експертен съвет на Министерство
Коментари Харесай

Фандъкова иска асфалт на ”Дондуков” заради шума

Искането на столичния кмет е профилираният експертен съвет на Министерство на културата да съгласува осъществяване на дейните ленти за придвижване в сектора на бул. "Ал Дондуков " от ул. "Г. С. Раковски " до бул. "В. Левски " с асфалт, оповестиха от пресцентъра на Столичната община.

Йорданка Фандъкова моли съветът да прегледа настрана сектора от бул. "Княз Ал. Дондуков " сред ул. "Г. С. Раковски " и бул. "В. Левски ", като се съобрази с импортирания от Столична община план за полагане на асфалтова настилка на дейните ленти за придвижване.

Със свое мнение Националният институт за недвижимо културно завещание е задължил Столична община, при реконструкцията на бул. "Княз Ал. Дондуков ", да възвърне и постави нова гранитна паважна настилка. След това решение обектът е разграничен на две елементи.

Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. "Цар Освободител ", към този момент е реконструирана с гранитен паваж.

От 15 септември стартира осъществяването на втория стадий - от ул. "Г. С. Раковски " до бул. "В. Левски ". Този сектор е заключен сред улици, които са асфалтирани, част от него и сега е асфалтирана, а след него бул. "Дондуков " продължава с изпълнена напълно асфалтова настилка.

"В сектора автомобилното придвижване е интензивно и при осъществяване на асфалтова настилка ще понижим сензитивно както равнищата на звук, по този начин и запрашаването ", аргументира се Фандъкова.

С осъществяването на гранитна настилка по бул. "Княз. Ал. Дондуков " от ул. "Сердика " до ул. "Г. С. Раковски " запазихме присъщия паваж в историческия център на София, в този сектор съхранението на настилката кореспондира с тази по бул. "Цар Освободител " и се вписва по натурален метод с археологическия комплекс на Древна Сердика на Ларгото, се показва още в писмото на столичния кмет.

В него се отбелязва, че правата от булеварда сред ул. "Г.С. Раковски " и бул. "В. Левски " е отдалечена от обичайните исторически туристически направления в центъра на София.

До момента Столична община се съобрази изцяло с всички бележки и мнения на НИНКН.

"За втората част от реконструкцията на бул. "Дондуков ", която е по-отдалечена от историческия център, молим експертният съвет на Министерство на културата да прегледа още веднъж причините ни за смяна на настилката ", написа още Йорданка Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР