Искането на Русия страни, обявени за неприятелски, да плащат за

...
Искането на Русия страни, обявени за неприятелски, да плащат за
Коментари Харесай

Германия: Плащане в рубли?! Това противоречи на договорите

Искането на Русия страни, оповестени за " вражески ", да заплащат за доставката на газ в рубли, опонира на подписаните контракти сред страните. Това сподели немският министър на стопанската система Роберт Габек, оповестява БГНЕС, базирайки се на Tagesspiegel.

" Изискването за заплащане в рубли е нарушаване на контракта. Ще се консултираме с европейските сътрудници каква ще бъде нашата реакция ", разяснява министърът.

Още в средата на декември високопоставени членове на държавното управление открили, че Русия не е благонадежден сътрудник, и в този момент се търсят различни снабдители.

Ръководителят на комисията по външни работи на Бундестага Норберт Рьотген пък счита, че ходът на Кремъл слага европейските компании в позиция да обменят евро или долари за рубли посредством централната банка и това на процедура срутва наложените на Русия наказания.

Вчера съветският президент Владимир Путин инструктира да се приема заплащане за съветски природен газ, доставян на „ вражески страни “ единствено в рубли.

Канцлерът Олаф Шолц заяви, че е невероятно неотложно да се спре закупуването на енергийни запаси от Русия, тъй като това ще удари немската стопанска система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР