Искането на България за удължаване на срока за оценка на

...
Искането на България за удължаване на срока за оценка на
Коментари Харесай

ЕК е получила българския план за възстановяване, засега без оценка

Искането на България за удължение на периода за оценка на нейния проект за възобновяване и развиване с още един месец е получено в Европейската комисия, а отговор ще бъде даден скоро. Това сподели за " Хоризонт " по БНР източник от Комисията.

 Петков: Напоследък има остри рецензии, това значи, че се движим в вярната посока Виж още

От Комисията припомниха, че проектът е импортиран на 15 октомври, като пролонгация е правена два пъти. Втората пролонгация изтича през днешния ден. От Европейска комисия отхвърлят да дадат предварителна оценка по корекциите на проекта на този стадий и единствено прибавят, че са решени да работят допустимо най-бързо и ще останат в разговор с българските управляващи.

Преди към 10 дни министър председателят Кирил Петков разгласи пред Народното събрание, че в Комисията е изпратен нов вид на проекта и посочи, че в него са ревизирани секторни политики в енергетиката поради зависимости, свързани с доставките на газ и напрежението сред Русия и Украйна. Вчера в изявление по bTV Петков още веднъж удостовери, че корекциите в Плана са изпратени, за чието разискване им е трябвало три седмици.

В началото на декември вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че Комисията има 43 забележки по документа, две от които съществени. Той разясни, че те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР