Искане за незабавно увеличение на трудовите възнаграждения в Агенцията по

...
Искане за незабавно увеличение на трудовите възнаграждения в Агенцията по
Коментари Харесай

Искане за незабавно увеличение на възнагражденията в Агенцията по геодезия, картография и кадастър обсъдиха от КТ Подкрепа и МРРБ

Искане за неотложно нарастване на трудовите хонорари в Агенцията по геодезия, картография и кадастър с не по-малко от 20% разискаха през вчерашния ден, 29 август, президентът на КТ „ Подкрепа “ инж. Димитър Манолов и министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Повод за срещата бе протестно писмо от Синдиката на административните чиновници към КТ „ Подкрепа “, импортирано до Министерството на финансите и Министерство на регионалното развитие на 8 август 2022 година „ Агенцията обичайно е подценявана “, се споделя в писмото. Например, заплатата на основен специалист в службите по кадастър е 1517 лева, на основен експерт – 1067 лева, а на експертите – 907 лева Това води до продължителен дефицит на експерти в институция, която по закон е част от листата със стратегическите обекти и действия от голяма важност за националната сигурност. Текучеството е голямо, като единствено от началото на годината са напуснали 50 експерти от общо 400, които работят в организацията.

Президентът на КТ „ Подкрепа “ уведоми министъра за събрана подписка за осъществяване на ефикасни протестни дейности. Министър Шишков ревизира преписката и съобщи, че ще организира нужните диалози в Министерския съвет. Очаква се средствата да бъдат обезпечени от умишлен фонд за подсилване на държавната администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР