Искаме равен стандарт за част и държавни болници. Това заяви

...
Искаме равен стандарт за част и държавни болници. Това заяви
Коментари Харесай

НА ЖИВО: За равен стандарт за част и държавни болници призова Божанков

Искаме еднакъв стандарт за част и държавни лечебни заведения. Това съобщи пред публицисти депутатът от “Продължаваме смяната ” Явор Божанков.

“Днес за следващ път Народното събрание гласоподава изменение в законодателството, която е в несъгласие с правото на Европейския съюз. Става дума за закона за публичните поръчки. От години против България има наказателна процедура от Европейска комисия поради това, че не съблюдаваме правото на съюза, поради което ще плащаме от нашите джобове ”, изясни Васил Пандов.

Той посочи, че лечебните заведения у нас би трябвало да поръчват медикаменти с публични поръчки, като това сега не се случва в частните лечебни заведения.

“Проблемът идва от там, че ние използваме публичен запас с цел да финансираме тези медикаменти. А не дребна част от частните лечебни заведения имат лични дистрибутори, които могат да си образуват цената по лични правила. Това, което се получава, е, че държавните лечебни заведения са задължени да употребяват публични поръчки, а частните лечебни заведения – не ”, добави Александър Симидчиев.

Явор Божанков изясни, че ГЕРБ неведнъж са дали своят вот срещу равния стандарт за частни и държавни лечебни заведения. Той съобщи, че този път на първо четене законът е минал, след което Костадин Ангелов е провел диалог с “Възраждане ”. На второ чете законът е бил отритнат.

“Най-страшното е, че България ще влезе в наказателните процедури ”, съобщи той.

Още гледайте във видеото на SafeNews: 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР