Искаме достойно заплащане за свободно практикуващите адвокати. Това заяви в

...
Искаме достойно заплащане за свободно практикуващите адвокати. Това заяви в
Коментари Харесай

Ивайло Дерменджиев: Мит е, че адвокатите са богати


Искаме почтено възнаграждение за свободно практикуващите юристи. Това съобщи в „ Лице в лице “ ръководителят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев.

Депутатите не утвърдиха настояването им да се усилят нормативно приетите разноски за адвокати от 25 на 40%. По думите му настояването е от две години, само че той го е възобновил, с цел да развенчае мита за „ богатите юристи “.

„ Адвокатите, които са обединени в сдружения и са към 3000 в България, те са по различен ред – по Закона за корпоративното облагане. Свободно практикуващите юристи са сами – нямат благоприятни условия за счетоводители и доста огромни разноски. Досега юристите в никакъв случай не са употребили някакъв тип облекчение “, изясни Дерменджиев.

Юристът съобщи, че ще продължи тази борба, без значение от решението на Народното събрание.

Относно правосъдната промяна и фигурата на основен прокурор, Дерменджиев съобщи: „ За адвокатурата е значимо основният прокурор да бъде задоволително равнопоставен от всички останали управляващи, да бъде политически самостоятелен и да бъде поръчител на обществото. Ние не желаеме нищо повече “.

Дерменджиев уточни, че приветства пакета от промени в бранша на ръководещата коалиция.

Целия диалог вижте във видеото !

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР