Искаме да спечелим изборите, защото това би била морална победа,

...
Искаме да спечелим изборите, защото това би била морална победа,
Коментари Харесай

Борисов: Инстинктът ми казва, че този път ще има правителство

" Искаме да спечелим изборите, тъй като това би била морална победа, страната не може да продължава по този начин, всички партии поставят големи старания, да получат най-хубав резултат, което значи, че голяма част от българите ще излязат да гласоподават ", съобщи пред бТВ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Аз съм подготвен на всевъзможни взаимни отстъпки, да си водач на партия, да си победител и да не станеш министър председател е голям компромис. Трябва да се направи компромис от всички, да се направи от първите двама държавно управление. Ще мога да предлагам след втори ", сподели той в отговор на въпрос дали е подготвен да стане министър-председател.

Според Борисов, най-сполучливия вид би бил коалиция сред първите два субекта на изборите.

" Не изключвам нищо ", отговори той на въпроса дали предлага коалиция на ПП-ДБ.

" Докато видя, че има късмет за сформиране на държавно управление ще бъде народен представител. Инстинктът ми споделя, че този път ще има държавно управление. Сега е момента да се направи крачка към сформиране на държавно управление ", съобщи Борисов и добави, че " идеалният вид " е кабинет със 130 депутати поддръжка.

" Днес Българска народна банка даде публични резултати, съгласно които външният дълг е към този момент 45 милиарда евро. Трябва доста да се молят на някого да стане министър председател на страна с 90 милиарда лв. дълг. Не гледайте водачите, гледайте хората, които стоят зад тези партии, поради тях направете компромис. Този дълг се е нараснал единствено през последната година с 10%, а лихвите са 2 милиарда и 600 на година ", изясни той за какво би трябвало да се направи компромис за държавно управление.

По думите му, нито един човек, нито една партия или коалиция не може да устои на този голям външен дълг.

" А този проблем ще се изправи след 10-ина дни, тъй като би трябвало да се прави бюджета. Ако няма постоянно държавно управление този дълг ще нараства. Господин Петков споделя, че ще вложи 50 милиарда лв. вложения за районите, тези приказки не кореспондират с действителността. Нарастването на външния дълг може да бъде спряно единствено с постоянно държавно управление ", счита той.

" Това, което споделям е, че най-хубавият вид е коалиция ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, с цел да има задоволително болшинство поддръжка. В предходния парламент ние имахме случаи, когато сме дали своят вот ние, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи ", напомни той.

" Има доста какво да си приказваме партиите, да се нападаме, само че това към този момент не устройва хората ", съобщи Борисов.

По думите му, ГЕРБ няма допирни точки с " Възраждане " и е обезпокоен от това, че Асен Василев " се гордее, че е дал своя вот дружно с " Възраждане ".

" Не можах да трансформира решението на партията за коалиция с Българска социалистическа партия, неслучайно и Съюз на демократичните сили е с нас, тъй като единствено ние не сме правили коалиция с Българска социалистическа партия ", сподели водачът на ГЕРБ.

" Не може с 60, 70, 80 депутата да направиш държавно управление, опитахме, само че видяхме, че това не работи. Правителство на малцинството значи трайна неустойчивост. В такава тежка дългова серпантина влизаме, видехте, че дори Иван Костов сподели, че няма да гласоподава повече за тях, в случай че не престават по този начин. Към една коалиция би трябвало да се притегли всеки, който желае да поддържа, само че ядрото би трябвало да бъде такова. Никой не може да притисне ГЕРБ да поддържа. Шансът е единствено или специалисти от двете обединения или политически лица. Това са разновидностите, само че те ще се вземат решение след втори април ", разгласи Борисов.

Той подлага на критика бюджетите, формирани от Асен Василев и отново съобщи, че " поради него хората плащали 1 лев по-скъп бензин ".

" За пет месеца България стана три пъти по-зависима от Русия, платили сме 160%, 4 милиарда 470 милиона повече сме платили на Русия ", съобщи Борисов, цитирайки данни.

" Има вид да създадем с дребните партии коалиция, само че няма да е стабилно. Истинската правосъдна промяна не е да направиш КОМПИ за Бойко Рашков. Ще подкрепим закона за надзор на основния прокурор, само че Бойко Рашков не влиза в никаква скица ", безапелационен беше той.

" Европейската прокуратура стартира инспекцията по сигнал септември месец предходната година. Неслучайно се работи по тази машинация на компанията от септември, а през днешния ден БОП влиза да иззема документи, тъкмо като " Костинброд-2 ". БОП-а на Демерджиев и президента Радев, какво щеше да се промени до понеделник? ", попита Борисов.

По думите му, днешната акция е тенденциозна и бие по ГЕРБ и е в полза на президента Радев.

" Вижте по какъв начин ги е разпределил едни бият по ГЕРБ, другите бият по Политическа партия. Целта е да няма постоянно държавно управление. Ние се нападаме един различен, основава се ужасно разделяне сред партиите и неспособност да се сформира държавно управление ", твърди той.

" Шишков е палач, той беше проектант на " Триадица " и поради него почина човек и в този момент този човек върви да дръжка и да ми хвали ПП-тата ", яростно изригна Борисов във връзка с служебния министър и обвиняванията му за строителството на автомагистралите.

Той отхвърли всички обвинявания от страна на съперниците и съобщи, че инхаус процедурите са били утвърдени от Европейска комисия.

" Радев е прав, щом политическите партии не можем да се разберем, той ще си ръководи ", разяснява Борисов, който иронизира концепцията за новите реактори, вложенията и други планове на служебния кабинет.

" Като какви договарят, като на 5-ти не би трябвало да ги има в Министерски съвет ", попита той и иронично предложи да " пратим македонец в космоса ".

Борисов счита, че институцията " служебно държавно управление " би трябвало да бъде отстранена.

" Кризата може да бъде преодоляна единствено с съгласие сред партиите, всичко друго е илюзия на хората ", приключи той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР