Искаме да сме водеща политическа сила, за да съставим редовно

...
Искаме да сме водеща политическа сила, за да съставим редовно
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Коалиция с ГЕРБ въобще не е тема за нас

Искаме да сме водеща политическа мощ, с цел да съставим постоянно реформистко държавно управление, което да придвижи България напред, а не да изпаднем в следващ избирателен въртоп. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия претендентът за депутат на обединяването ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Водачът на предизборната листа в Добрич прикани оптимално доста хора да гласоподават в неделя и акцентира, че в случай че има същински виновни политици и патриоти, които мислят за България, би трябвало да се конструира обикновено ръководство към ПП-ДБ. Сред главните му цели следва да бъдат влизането в еврозоната, присъединението още тази година към Шенген, асимилиране на средствата по Плана за възобновяване и резистентност, рационализация на Българската войска и конституционна промяна на прокуратурата.

“Коалиция с ГЕРБ изобщо не е тематика за нас и сме го потвърдили четири пъти ”, сподели в отговор на въпрос представителят на “Да, България ”.

Според него описът “Магнитски ” още веднъж е осветил избрани проблеми в партията на Бойко Борисов, а с цел да приказват за евроатлантизъм, ГЕРБ първо би трябвало да изчистят корупцията от редиците си.

Мирчев съобщи, че същински устойчиво, реформистко и прозападно държавно управление може да се образува единствено към обединението ПП-ДБ.

“Призовавам хората да ни поддържат, с цел да можем ние като спечелили да определим разпоредбите, по които ще се сформира сходно държавно управление ”, сподели още той.

Кандидатът за депутат акцентира, че войната в Украйна е пропусната опция за рационализация на Българската войска. Той подсети, че редица европейски страни със остаряло руско въоръжение са го дали на Киев, а в подмяна получават съвременни западни еквиваленти.

“Миналата седмица Словакия даде своите МиГ-29 и получи чисто нови американски хеликоптери със 700 милиона $ отстъпка. Най-унизителното за нас е, че към този момент и Северна Македония даде дребното си налични самолети и хеликоптери, а в подмяна ще получи заместваща техника ”, добави Мирчев. 

Той съобщи още, че от към месец България е най-големият склад на руско въоръжение в Европа с танкове от 70-те и самолети от 80-те години.

“Вместо да си вземем съвременна бойна техника, обясняваме по какъв начин би трябвало да си държим остарялото желязо в складовете. България би трябвало да има друг метод и в бъдещо ръководство ще създадем всичко допустимо да модернизираме армията си ”, сподели някогашният народен представител.

Мирчев обясни, че макар новия Изборен кодекс на хартиената коалиция, самодейността “Ти броиш ” прави всичко допустимо да подсигурява честността на вота и към този момент е осигурила над 7000 доброволци и 30 000 членове на секционните изборни комисии. Той предизвести за зловредни офанзиви против платформата и 25 000 подправени записи в последните дни.

“Кой в България не желае да има почтен избирателен развой и саботира всевъзможен късмет за постигането му? Нямаме подозрения, че и този път ще има опити за напън и следен избор ”, заключи Мирчев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР