Искаме да разполагаме с всички ваксини и нашите пациенти във

...
Искаме да разполагаме с всички ваксини и нашите пациенти във
Коментари Харесай

Д-р Георги Миндов: Искаме да разполагаме с всички ваксини

" Искаме да разполагаме с всички ваксини и нашите пациенти във Фаза 4 да бъдат равнопоставени с всички останали. Имаме потенциал, имаме опция за предпазване, желаеме логистиката ". Това съобщи в " Още от деня " ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов.

" Имам 100 души имунизирани до този миг с 9 флакона на " Астра Зенека ", на 22 февруари сложих първата, 20 души, до през днешния ден един човек не ми се е разболял от лека форма на Коронавирус. Нито е имал странични резултати, с изключение на нормалните - лека температура и неразположение на идващия ден ", разяснява доктор Георги Миндов.

По думите му не би трябвало да се дават разнопосочни сигнали от вида " имунизациите и имунизацията са нездравословни ".

" Имаме ваксини за 30% от искащите, останалите 70 % са на изчакване, споделят, когато получиш РНК ваксина, незабавно съм при теб и слагаме. Времето е значимо, ние можем да се оправим бързо, това са над 4 хиляди кабинета и над 4 хиляди души, които слагат ваксини, всеки по 10 да сложи, това са 40 хиляди дневно. Желаещите, които желаят да им бъде сложена ваксина от моите пациенти, доближават 10%. Това са искащите, които са получили ваксина и може би има още толкоз, които са в очакване на различен тип ваксина, не това, което се дава сега ", добави доктор Георги Миндов.

Той добави, че задачата на общопрактикуващите лекари е да не натоварват болничната система. Според него пациентите на персоналните лекари би трябвало да бъдат равнопоставени с пациентите от в този момент настоящите в болничните структури " зелени коридори ".

" Не можем да чакаме април изрично. Въпрос на организация е, даже и минимални количества да стартираме. Добрата ваксина е тази, която индивидът желае и счита, че е най-хубавата. Добрата ваксина е в точния момент поставената ваксина. Когато един от двата съставния елемент не е изпълнен ще се разболяват от ден на ден хора и няма да се облекчи болничната система. Най-големият ваксинален потенциал е при нас, само че ние сега сме с вързани ръце. Сертификатът за ваксина е непотребен документ ", сподели още доктор Георги Миндов.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР