Искаме да продължим диалога, отворени сме за това. Имаме подготвени

...
Искаме да продължим диалога, отворени сме за това. Имаме подготвени
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Целта ни е строителното разрешително да стане електронно 

Искаме да продължим разговора, отворени сме за това. Имаме готови хрумвания, значимо е строителството и работата в София да не стопират. Така претендентът за кмет на София Антон Хекимян се обърна към архитектите и представители на строителната камара по време на среща с тях. 

Антон Хекимян беседва с представители на строителството у нас

" Честен и открит съм, че не съм най-големият специалист, само че съм подготвен да се изучавам. Работим с огромен екип и специалисти ", изясни Хекимян.

За мен е доста значима прозрачността и си слагаме за цел строителното позволение да стане електронно. Столична община, като част от Националното съдружие на общините в Република България, ще инициира диалози и работна група взаимно с Министерство на регионалното развитие за промени в Закона за устройство на територията, сподели Хекимян.

Инициирайки законови промени може да осигурим бистрота и да разсеем всевъзможни подозрения дали има корупция или не, изясни той.

Строителство на нови трамвайни трасета - над 30 км, ВиК мрежата, завършването на Околовръстния път - неща, за които може да си приказваме, разяснява претендентът за кмет.

Антон Хекимян и Георги Георгиев се срещнаха с камарата на строителите

Имаме подготвени планове за над 200 млн. лева, изясни Георги Георгиев. Основен ангажимент, който може да поемем - обявление на политическа воля, създаване на всичко належащо, с цел да може дигитализацията да бъде реалност, съобщи Георгиев. На първо място признателност за опцията да се забележим, на второ - не инцидентно носим огромни бележници, с цел да си записваме, да обменяме хрумвания, сподели още той.

Според представителите на строителите инфраструктурата и в частност жилищното строителство изостава. " Жилищното строителство изостава, повода са частите парцели по улиците, не че няма пари или няма воля общината ", изясни инж. Георги Шопов. Трябва законова смяна, съобщи той. 

Георгиев изясни, че Столичната община ще оказва помощ, само че законовите промени не зависят от нея.

 

Антон Хекимян Снимка: Юлиян Савчев

Строителите предложиха и един път на няколко месеца да се срещат със Столичната община, за разискват хрумвания и проблеми. Според тях България се нуждае от една разпоредба за зелената система. 

Трябва да разчитате на нас, на нашия професионален потенциал, изясни представител на строителната камара. 

Предлагам да създадем съвещателен съвет към Общинския съвет, съобщи Георгиев. Премахнахме 450 противозаконни преместваеми обекта и забранихме висящите кабели. Занимавам се персонално с това, добави той. 

Автор: 24chasa.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР