“Искаме да направим голямо демократично обединение за изборите - такова,

...
“Искаме да направим голямо демократично обединение за изборите - такова,
Коментари Харесай

ДБ иска голямо обединение с ПП, което да обезсмисли друга коалиция -

“Искаме да създадем огромно демократично обединяване за изборите - такова, което да изхвърли изобщо въпроса ще се коалирате ли с ГЕРБ, с Българска социалистическа партия или с друга политическа мощ. Хората ще имат опция да гласоподават за нещо огромно, което да подсигурява проатлантическката ориентировка на страната и това да бъде изрично. Затова откровено се надяваме на повече зрялост от сътрудниците от “Продължаваме смяната ”. Това съобщи в изявление за “Нова телевизия ” членът на Изпълнителния съвет на “Да, България ” и някогашен народен представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев.

“Ние откровено имаме вяра, че на страната е необходим общ политически индивид, с цел да не се чудим дали ГЕРБ ще бъдат първи на изборите ”, аргументира се още Мирчев. И заяви, че в Демократична България чакат отговора на Политическа партия за предизборна коалиция.

“Имаме общи гласоподаватели и всички би трябвало да потиснем егото, да излезем от детската градина и да осъзнаем, че страната е в тежка обстановка. Нямаме въобще проблем с реденето на листите - ние сме привикнали да работим с преференции. Имаме проблем с войната в Украйна, с енергийната рецесия, с икономическата рецесия, със здравната рецесия, която идва ”, добави политикът измежду причините за взаимно явяване на Демократична България и Политическа партия на изборите на 2 октомври.

Според Ивайло Мирчев митингите пред президентството против връщането към доставки от “Газпром ” и отклонението от геополитическия курс на страната не е належащо да ги провежда някоя партия, тъй като има доста будни жители, подготвени да отстояват геополитическата ни самостоятелност. И напомни, че по време на митинга в петък вицепремиерът Христо Алексиев му се е обадил с обещанието, че служебното държавно управление ще отбрани ползите на страната. “Никой не е по-голям от България. Трябва същински да останем самостоятелни, а не да сменим в този момент зависимостта си от Русия със взаимозависимост от Съединени американски щати или друга страна. Както за газа, по този начин и за петрола и нуклеарното гориво на АЕЦ “Козлодуй ”, сподели Мирчев.

По думите му служебният кабинет би трябвало да резервира слотове на терминала Ревитуса и да издаде акт 16 за интерконектора с Гърция, който е издигнат през май. Газът за октомври е обезпечен, само че диалогът с Гърция и Турция е по-труден, когато се води от служебно, не от постоянно държавно управление, сподели Мирчев. За кабинета “Петков ” пък е било мъчно за месец и половина да се подписа дълготраен контракт при галопиращи цени.

Бившият зам.-председател на парламентарната енергийна комисия предизвести, че няма да са ни задоволителни резервираните 7 танкера полутечен и цялостния размер контрактуван азерски газ, като нужните количества могат да се купят на свободния пазар. Но при всички положения най-скъпият газ сега е съветският, съобщи Мирчев и даде за образец Унгария, кооято е подвластна напълно от съветския газ и сега го купува доста скъпо, заради което би трябвало да заплаща обезщетения на семействата, каквито би трябвало да има и у нас. “Освен това съветският газ стопира, Путин просто го стопира. На Германия, Франция и Италия им го спря. Каква гаранция имаме, че Путин на следващия ден няма да ни го спре, с цел да ни накаже за нещо си? ”Газпром ” е продължение на политиката на Путин с енергийни средства ”, предизвести членът на управлението на “Да, България ”.

“Иска ми се да имам вяра, че в служебния кабинет няма хора, които не разсъждават държавнически. Всеки български президент, без значение дали се споделя Румен Радев или е с друго име, би трябвало да желае страната да е самостоятелна, а тя няма да е такава, в случай че зависи от “Газпром ”. Ние не сме отправяли обвинявания към президента. Искрено имаме вяра, че той работи за геополитическата самостоятелност на страната ”, сподели Ивайло Мирчев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР