Искаме да направим един огромен футболен фестивал и да покажем

...
Искаме да направим един огромен футболен фестивал и да покажем
Коментари Харесай

Филип Лам: Ще покажем на света нашето гостоприемство

" Искаме да създадем един голям футболен фестивал и да покажем на света какъв брой сме гостоприемни ", съобщи президентът на организационния комитет за кандидатурата на Германия за домакинство на Евро 2024 Филип Лам, откакто стана ясно, че страната ще одобри шампионата на Европа след шест години.

Германия победи Турция в гласоподаване на Изпълнителния комитет на УЕФА, извършено през днешния ден в централата на организацията в Нион, Швейцария. Първите разяснява след триумфа за Германия бяха на някогашния капитан на Бундестима Филип Лам и президента на Германската футболна федерация Райнхард Гриндел. " Искам да благодаря на Изпълнителния комитет на УЕФА за невероятното доверие, което ни демонстрират. Ние усещаме отговорността и ще дадем всичко от себе си, с цел да оправдаем упованията ", показа Гриндел.

Според специалисти главната причина УЕФА да избра Германия пред Турция е, че страната към този момент разполага с всичко нужно, с цел да одобри футболен конгрес на толкоз високо равнище - игрища, хотели, инфраструктура. Кандидатурата на Германия планува и близо 290 хиляди повече фенове да посетят мачовете от Евро 2024, а президентът на УЕФА Александър Чеферин посочи, че финансовата облага е доста значим фактор.

Новината за извоюваното домакинство бе посрещната задушевно и от външния министър на Германия Хайко Маас. " Евро 2024 ще бъде опция да покажем главните идеали, зад които стоим тук: отвореност към света, приемливост, независимост и почитание. Заедно ние би трябвало да създадем Европейското състезание един шампионат за всички европейци ", разяснява той в изявление. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР