Искаме да направим България нормална европейска държава. Цялото правителство се

...
Искаме да направим България нормална европейска държава. Цялото правителство се
Коментари Харесай

Акад. Денков пред евродепутати от LIBE: Искаме да направим България нормална европейска държава

Искаме да създадем България естествена европейска страна. Цялото държавно управление се стреми към тази цел, постигнахме огромен напредък единствено за четири месеца.

С тези думи министър председателят акад. Николай Денков се обърна към представители на мониторинговата група на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред (LIBE) в Европейския парламент.

Министър-председателят акцентира, че главните цели на българското държавното управление са приемането на страната ни в Шенген, Еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. За задачата са положени извънредно доста старания. Акад. Денков подсети, че Европейската комисия наскоро приключи наблюдението над България и Румъния посредством Механизма за съдействие и инспекция. „ Това е явен сигнал за триумфа на промените в региона на върховенството на правото, които страната ни е направила “, уточни министър председателят. Той означи приноса в този развой на авторитетни институции като Базелския институт, Европейската и Венецианската комисия.
Акад. Денков е оптимист, че до края на годината ще бъдат признати и измененията в Конституцията, целящи по-голяма самостоятелност на правосъдната власт.


Делегацията на LIBЕ, отпред с eвродепутата София ин'т Велд, е в България за срещи с представители на разнообразни институции по отношение на върховенството на закона, битката с корупцията и свободата на медиите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР