Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя

...
Искаме да има правителство, въпросът е как да вземем завоя
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Има път назад. ПП-ДБ да се извинят

Искаме да има държавно управление, въпросът е по какъв начин да вземем завоя след изказаното и от двете страни. ПП-ДБ незабавно да се извиняват и на ГЕРБ, само че на първо място на Мария Габриел.

Това съобщи водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов на брифинг в Народното събрание. Според него единственият препъни камък в сделките е бил министър Тагарев. Предложението на ГЕРБ е било в този момент поста да заеме Христо Гаджев, а след 9 месеца още веднъж да е Тагарев. Той посочи, че от ПП-ДБ даже не са наясно с условията на Конституцията и с подписаните от самите тях преди 9 месеца съглашения. Партията искаше да отидем при президента с празна директория и да отидем на избори. Но аз оказах въздействие да не хвърлим страната в хаус и да запазим стабилността. Не одобрявам обвиняванията, че ние сме желали да вкараме Движение за права и свободи във властта - дано те да обяснете връзките си с Движение за права и свободи, доста по-близки са в сравнение с нашите. Освен това ПП-ДБ желаеха да вкарат Българска социалистическа партия през задния вход във властта. Но бях твърдо срещу, уточни Борисов.

Той разгласи, че в този момент от ПП-ДБ въртят телефони и изясняват, че с втория мандат би трябвало да се работи, само че това няма по какъв начин да стане. Още ден два мога да задържа обстановката и иска ми се наложи да давам пояснения и да увещавам депутатите на ГЕРБ, само че повече не можем да поносим техните операции, съобщи водачът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР