„Искам от името на Университетска болница „Света Марина“ да изкажа

...
„Искам от името на Университетска болница „Света Марина“ да изкажа
Коментари Харесай

Ново дарение: Пеевски осигури респиратори от последно поколение за УМБАЛ „Света Марина“ във Варна

„ Искам от името на Университетска болница „ Света Марина “ да изкажа своята дълбока признателност за това, което сте създали като подаяние и това, което продължавате да вършиме за нашата болница, нашите заболели и за сътрудниците, които работят. Дарението на респиратори е значимо за нас, тъй като грижата за пациентите, изключително за интензивно болните пациенти – тези, които имат потребност незабавно да им се окаже помощ, е най-важната. Жестът, който вършиме, спасявайки човешки животи по този метод, е нещо в действителност благородно. Благодаря още един път и се надявам все по-малко заболели да имаме с COVID-19 “.

С тези думи изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна проф. доктор Силва Андонова връчи свидетелства за подаяние на депутата от Движение за права и свободи Ерджан Себайтин и регионалния ръководител на придвижването във Варна Сали Табаков.

„ Това подаяние е обвързвано с пандемията от COVID-19 и ние благодарим на господин Пеевски, че се отнася най-много извънредно отговорно и ангажиращо със обстановката в страната. Това са респиратори от последно потомство и мисля, че варненската общност също е признателна за това “, съобщи Ерджан Себайтин пред публицисти, които отразиха събитието.

„ Двата апарата са на стойност 72 000 лв.. Дарението, да подчертая, е персонално от господин Пеевски. Политичека партия Движение за права и свободи направи друго подаяние в размер на 101 000 лв. на министерството на опазването на здравето, по фонда за лекуване на COVID-19. “, обясни сътрудника му Сали Табаков.

„ Апаратите са модерни, с задоволително благоприятни условия, с цел да обслужат всички тежко заболели пациенти според от техните болести с дихателна непълнота, която може да бъде разнообразни типове, и с тях можем да вършим всичко, което е належащо за лекуването им “, показа способеното си мнение началникът на Клиниката по анестезиология към университетската болница, проф. доктор Вилиян Платиканов.

С това подаяние общият брой на респираторите в УМБАЛ „ Света Марина “ става 40.
„ Тестваме пацинти освен в нашата инфекциозна клиника и от подадените от РЗИ-Варна пациенти – с клинични признаци или контактни лица, а изследваме всички приети в болница пациенти по инструкции, които ни се подават от инфекциозните клиники и РЗИ-тата в Русе, Шумен, Разград, Търговище, Силистра.

От началото на месец март, когато стартира да работи лабораторията със заповед на мнистър Ананиев, ние сме създали над 1250 проби. На този стадий респираторите се употребяват от всички интензивни звена.

Да не забравяме, че ние имаме и детско интензивно звено, имаме и интензивно неврологично, имаме и интензивно респираторно “, обясни проф. доктор Силва Андонова, с цел да илюстрира огромния размер от работа, който се прави в болничното заведение и нуждата респиратори за лекуването на пациенти.

Ерджан Себайтин и Сали Табаков прибавиха, че с изключение на тези два респриратора, Делян Пеевски дарил и 5000 лв. на УМБАЛ „ Света Марина “ във Варна, а също по този начин защитни екипи и маски. И припомниха, че депутатът е обезпечил и 60 000 лв. за АГ-болницата във Варна, които са нужни за закупуването на кувьози.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР