Искам да върнем усещането за справедливост у хората по отношение

...
Искам да върнем усещането за справедливост у хората по отношение
Коментари Харесай

Деян Николов: Хората нямат връзка с общината и не вярват, че нещо може да се случва по различен начин

„ Искам да върнем чувството за правдивост у хората във връзка с всички политики, които могат да се случват в София ". Това съобщи претендентът за кмет на столицата от „ Възраждане " Деян Николов в студиото на „ Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS. Той открои най-големите проблеми на София - презастрояването, занемарените междублокови пространства и трафикът.

По думите му хората нямат връзка с общината и не имат вяра, че нещо може да се случва по друг метод, даже при обикновени проблеми за разрешаване. Николов даде образец с презастрояването, където би трябвало просто да се промени наредбата за отстоянието сред постройките, тъй че да не изникват градежи в междублоковите пространства. „ Заложили сме това в нашата стратегия и ще го реализираме ", съобщи кандидат-кметът на „ Възраждане ".

Според Николов апатията на локално и национално равнище ни води към крах, който към този момент следим много години. Той се разгласи за провеждането на повече локални допитвания и референдуми по значимите за столицата тематики - какво да се случи да вземем за пример с платеното паркиране в „ Синя " и „ Зелена зона`.

Николов разяснява, че София би трябвало да пораства като повърхност, а не като презастрояване. От екипа му са подготвили пилотен план на „ нов дребен квартал " в северната част на София, който да бъде построен по радикално друг метод „ от всичко, което сме виждали досега ", съобщи Николов. Той сподели още, че северните квартали на София нямат добра съгласуваност с центъра, което лимитира инвеститорския интерес и желанието на хората да отидат там да живеят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР