Искам да поздравя прокуратурата за взетото решение да се проверят

...
Искам да поздравя прокуратурата за взетото решение да се проверят
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Основна вина за проблемите с къщите за гости носи ДФ Земеделие

Искам да поздравя прокуратурата за взетото решение да се ревизират къщите за посетители. Обществото чака някакво решение по тази тематика. Странното е, че от Държавна фирма "Земеделие " си мълчат и никой не взима отношение по тази тематика.

Това сподели в утринния блок на БТВ някогашният аграрни министър Мехмед Дикме, който разяснява тематиката за разпоредената от прокуратурата инспекция на всички планове, подавани по размер 311 "Разнообразяване към неземеделски действия " по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/ 2007 – 2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители. "Идеята на тази стратегия е прелестна. В доста райони се построиха хубави хотели и къщи, които дават самун на хората. Все отново Държавна фирма "Земеделие " позволи необмислено да се строят къщи по тази стратегия, като на всички е било ясно, че те ще са за персонално прилагане. Основната виновност за тези къщи е в Държавна фирма "Земеделие ". Не са отговорни тези, които ядат баницата, а тези, които я дават. Държавна фирма "Земеделие " е трябвало да управлява, само че очевидно не го е направил. В случая със зам.-министър Александър Манолев ми намирисва на корист със служебно състояние ", сподели още Дикме.

"Задължително би трябвало да се търси отговорност на Държавна фирма "Земеделие ". Всички знаеха, че има проблем с тези къщи за посетители - Европа знаеше, обществото знаеше. Тази стратегия не съществува към този момент тъкмо поради тези проблеми с къщите. Трябва да се ревизира дали има някакви зависимости и дали някой не прикрива Държавна фирма "Земеделие ". Лично аз се колебая, че ще има връщане на пари по тази европрграма от притежателите на тези къщи. Давността е 5 години и при множеството къщи за посетители този период е изминал. Собствениците на тези къщи в този момент могат да си вършат с тях каквото си желаят. Пари ще връщаме всички ние, тъй като Европа ще ни глоби и тази глоба ще бъде платена от бюджета. Тази тематика с къщите за посетители е доста по-сериозна от тематиката за жилищата на няколко политици. По програмата за къщи за посетители са отпуснати над 200 млн., а това са пари на всички европейски данъкоплатци. Обществото като цяло е омерзено от тези кавги ", безапелационен беше Мехмед Дикме.

"Очаквам една незаинтересованост на идните евроизбори. Вижте какво се случва при Движение за права и свободи. Ахмед Доган не постави нито един турчин на избираемо място в листата. Това е опит. За Движение за права и свободи евроизборите не са значими. Те си вършат опит какъв брой гласа ще съберат на тези избори. Аз в никакъв случай няма да кажа неприятна дума против Движение за права и свободи. За мен Движение за права и свободи би трябвало да взе участие във властта, само че това би трябвало да е едно реформирано Движение за права и свободи без Делян Пеевски, без Йордан Цонев, без Мустафа Карадайъ, без Рамадан Аталай. Нито една партия няма да взе участие в коалиция с сегашното Движение за права и свободи. Ахмед Доган към този момент вреди на българските турци и не им оказва помощ ", разкри някогашният аграрни министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР