Искам да поздравя момчетата, играха добре. За голямо съжаление не

...
Искам да поздравя момчетата, играха добре. За голямо съжаление не
Коментари Харесай

Лечков с усмивка: Не ние сме предизвикали протеста

" Искам да поздравя момчетата, играха добре. За огромно страдание не победиме. Да честитим и на унгарците. "

Това съобщи пред кореспондент на Дарик Радио Йордан Лечков на излизане от Националния стадион, отбягвайки въпроса за митингите и искалиралото напрежение.


" УЕФА взе вярно решение. Всеки гледа да са му чисти ръцете. Момчетата имаха потребност от естествените, положителните почитатели. Това не е естествена конюнктура. Не сме я продиктували ние, нито сме я провокирали ", безапелационен е той.

Призовавам протестиращите за успокоение. Кофите за отпадък, инфраструктурата и бусовете не са отговорни за положението на българския футбол. Това сподели кметът на София Васил Терзиев по bTV.

„ Надявам се протестиращите да проявят нужната цивилизованост “, добави още Терзиев.

Той добави, че Столична дирекция на вътрешните работи прави всичко по силите си, с цел да държи обстановката под надзор.

Има ранени служители на реда при ескалацията на напрежение при митинга против Българския футболен съюз. Това оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи.

Столична дирекция на вътрешните работи подхваща организация и ограничения за деескалиране на напрежението, зародило по време на протестните дейности в столицата. За преодоляване на обстановката бе употребявано и водно оръдие. В резултат на нападателни дейности има потърпевши полицейски чиновници. След конфликти сред агитки има потърпевши и измежду протестиращите. Нанесени са и материални вреди по моторни транспортни средства.

Репортер наДарик радиое заставен да лежи на земята, служителите на реда не го освобождават, а по неговите думи, хората са удряни с палки.

Има арестувани. Призивът към футболните последователи е да показват спокойно мнението си, с цел да се избегне спомагателна ескалация.

Предвид продължаващите митинги от Столична дирекция на вътрешните работи поучават жителите и гостите на столицата при опция да заобикалят прекосяването в региона на националния стадион и кръстовището при бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Ген. Гурко “. В секторите, където се организират протестни дейности краткотрайно е прекратено придвижването на градския превоз.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР