Искам да кажа на нашите управляващи и президента – ако

...
Искам да кажа на нашите управляващи и президента – ако
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Радев да не се снишава, да види Зеленски как действа

Искам да кажа на нашите ръководещи и президента – в случай че се снишат още веднъж, за мен това е срамно, тъй като аз съм български жител. Аз ще съветвам Радев да види Зеленски по какъв начин работи и по какъв начин украинският народ пази ползите на страната. За това прикани от ефира на Българска национална телевизия анализаторът и публицист Мохамед Халаф.

Според него пропагандната война, която води Кремъл, Русия я е изгубила. Украйна води в осведомителната война, в връзката със света. Но тук би трябвало да забележим за какво Путин избра този ход – да употребява чеченците и наемници от Сирия и прочие Първо, за тези 20 дни съветската войска не може да превземе нито един огромен град. Танковете не могат да напредват поради доста умелата тактичност, която украинците употребяват. Второ, нямат продоволствия – нито бензин, нито храна, нито вода съветските бойци. Трето, откакто Путин вижда, че съветската войска не може да напредва, той към този момент прибягва до улични боеве, което демонстрира, че армията му не е готова за такива бойни дейности, акцентира журналистът.

По думите му за участници на наемници в тази война приказват и от двете страни - и Путин, и Зеленски. Руският президент приготвяше чеченците на Кадиров да се включат в нея, които са в източните региони. Но има и други чеченци, отряда на Дудаев, които са там от 2014 година и са съперници на Кадиров и Русия. Те са се сражавали против сепаратистите в Донецк и други региони, а в този момент са подготвени и чакат момента да се борят за Украйна, като се изключи че са част от украинската войска. Сред тях има европейски жители от чеченски генезис, които до момента са се страхували да бъдат наемници. Сега има обаче въоръжени групи, по този начин наречените „ Тигри “, които са хора на Башар Асад и са основани да водят война за Русия. От друга страна, от опозицията на Башар Асад има други групи, които се намират на територии под контрола на Турция, които чакат момента да се бият против Русия.

Мохамед Халаф посочи, че президентът Путин е изолиран от две години поради Ковид-пандемията. Самата съветска телевизия сподели в собствен репортаж, че всеки човек, който отива при Путин първо би трябвало да бъде в карантина две седмици. Второ, преди да се влезе при Путин, всеки човек минава през строга стерилизация. Но в този момент към този момент Путин вижда, че интервенцията в Украйна се проваля. От тук нататък към този момент ще имаме „ изгорената земя “. За да превземе Киев, ще има доста жертви, за което обаче украинците са готови. Затова наподобява, че Путин отстъпва по-малко, само че това са единствено ходове.

Един израелски анализатор беше споделил, че към този момент ще бъде употребена тактиката на „ златния кон “. Той цитира един китайски пълководец, който споделя: Когато притискаш твоя зложелател в ъгъла, дай му един доста дребен ход, с цел да не го превърнеш в вманиачен и да бъде заставен да употребява други, нетрадиционни способи, разяснява анализаторът.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР