Искам да кажа на моите приятели във Фейсбук, без да

...
Искам да кажа на моите приятели във Фейсбук, без да
Коментари Харесай

Юрий Фелштински: Путин обяви война не на Украйна, а на всички нас

" Искам да кажа на моите другари във " Facebook ", без да желая да обидя някого, които се поздваряват с рождени дни, разгласяват фотоси от курорти и екскурзии в Европа, за изложения и спектакли: в спокойно време би било доста благо да ги преглеждаме, само че концентрирайте се върху това, което става в Украйна ", написа в профила си във " Facebook " съветският историк и критик на режима на Путин Юрий Фелштински.

" Путин разгласи на всички нас (не на Украйна, а на всички) война. Това, че ни е мъчно да повярваме в това и да си представим такова нещо - това е недостатък на нашето въображение. Той ни разгласи не словесна, не хибридна, а най-обикновена война, в която се стреля от автомати, оръдия, танкове, самолети, подводници и по този начин нататък ", написа още Фелштински.

" Вярно е, че и Съюз на съветските социалистически републики, и модерна Русия в никакъв случай не са заявили и " разгласявали " война. Нито през 1920 година влизайки в Грузия, нито през 1939 година, когато по контракта с Хитлер приготвят подялбата на Полша, нито при окупацията на страните от Балтика, нито в Зимната война от 1939-1940 година срещу Финляндия, нито при връщането на в миналото принадлежалата на Руската империя Бесарабия, нито при завладяването на в никакъв случай непринадлежалата на Русия Северна Буковина, нито при поглъщането на дребната страна Тува (помните ли, че е имало такава страна?), нито при завземането на Кьонигсберг, който след това стана Калининград, нито при нахлуването в Унгария през 1956-та, нито в Чехословакия 68-ма, нито при нахлуването в Афганистан, нито при започването на двете чеченски войни 1995 и 1999 година, нито при нахлуването в Грузия през 2008-ма и в Украйна през 2014... ", напомня той.

" Така че за Путин Украйна е в предишното, Беларус - също, Молдова - няма какво даже да обсъждаме. Завладявайки Украйна и Беларус, той излиза (такъв е планът) на границите на страните от НАТО и по-късно, без никаква смяна, буквално ще ни повтори вчерашната си тирада, тъй като не сме я " усвоили " от първия път ", предизвестява Фелштински.

" И тогава към този момент ще стартираме Третата международна, тъй като няма да имаме различен излаз. Това ще се случи до две-три години, най-късно. Историческият опит демонстрира, че неизбежните войни е по-добре да бъдат стартирани по-добре рано, в сравнение с късно, т.е., превантивно, а не откакто се оправиш от първия удар.

Украйна ни дава в този момент безусловно храбър образец. Неголяма европейска страна, в действителност невъоръжена, се опълчва не Путин със същото твърдоглавие, к която през 1939 година Финландия се опълчва на Сталин.

Би било рационално ние (тоест, цивилизования свят, НАТО, ЕС) да се включим в тази война незабавно. Да обявим Украйна за зона неразрешена за полети, както това беше направено за Ирак (това ще значи наблюдаване на въздушното пространство на Украйна от въздуха от самолети на НАТО, без освен това на украинска територия да бъдат въвеждани войски на НАТО, както беше обещано); да се каже на Лукашенко, че в случай че Украйна бъде атакувана от негова територия то военните му сили ще бъдат унищожени от въздуха. Да бъде изключена от SWIFT системата Русия. Да се вкарат наказания освен против трите съществени съветски банки, а против всички съветски банки, срещу всички самолетни компании, които летят от и до Русия, с други думи да бъдат затворени авиовръзките на Русия, да бъдат анулирани всички, без изключение визи, издадени на съветски жители в страни от Европейски Съюз и НАТО, да бъде признат закон за анулация на двойното поданство за всички, които са запазили съветските си паспорти, с алтернатива за избор в период от три месеца, да стартира евакуация на посолствата на страните от НАТО от Русия при положение на война, всички жители на страните от НАТО да изоставен Русия, да бъде признат закон за заледяване на всички сметки в страни от НАТО и Европейски Съюз от съветски жители или жители с двойно поданство, да бъдат въведени наказания срещу членовете на Думата и техните фамилии, да им се забрани да посещават страни от Европейски Съюз и НАТО; да се вкара мораториум за пазаруването на съветски първични материали, в това число петрол и газ, и хранителни артикули, в това число зърно и ще забележим какъв брой дълго ще издържи Русия без тези средства ", приканва Юрий Фелштински.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР