Искам да играя с флага на гърдите си във всеки

...
Искам да играя с флага на гърдите си във всеки
Коментари Харесай

Гришо: Искам да играя с българския флаг във всеки мач!

„ Искам да играя с флага на гърдите си във всеки един мач. Ако можех, сигурно щях да го направя! “

Това сподели Григор Димитров след първата си победа на новия тенис шампионат Untied Cup. Трикратният полуфиналист на Големия шлем бе запитан и какви страсти изпитва, когато играе за България.

„ Аз съм българин и в никакъв случай не съм спирал да играя за своята татковина. Много се гордея със страната и произхода си. Много съм признателен на българските почитатели, които постоянно ме поддържат в Австралия. Да играя за България ми носи доста позитиви. Накрая, само че не на последно място: моят тим, моето семейство. Всичко стартира от там “, съобщи Гришо, откакто се наложи над Давид Гофен и изравни резултата против Белгия.

„ Мисля, че с Гофен към този момент сме играли 10 пъти. Той постоянно е бил сложен конкурент. Сякаш всякога, когато дойдем в Австралия, играем в такава горещина. Често упражняваме дружно, което е малко подло, защото и двамата знаем какво може да направи другият във всеки един миг. Залогът в този мач беше висок и за двама ни. Радвам се, че съумях да задържа равнището си, въпреки да считам, че можех да играя по-добре. Останах в мача и се концентрирах върху нещата, над които бях работил по време на предсезонната подготовка. Радвам се, че се показах на високо равнище “, съобщи международният №28.

Българинът бе поздравен от интервюиращия за джентълменската си постъпка в последния гейм. При 15-30 съдията отсъди нарушаване на линията от страна на Гофен, само че Димитров сподели на белгиеца още веднъж да извърши първи сервис, защото няма цялостно доверие на системата.

„ Благодаря за хубавите думи. Както споделих, с Давид доста пъти сме упражнявали дружно и по тази причина знам по какъв начин извършва сервис. Наясно съм, че той не стои толкоз покрай линията. Мисля, че това е същността на спорта – честността и другарството, наред с доста други неща. Такъв съм си и няма да се трансформира “, сподели Димитров, а след това бе запитан по какъв начин се усеща физически.

„ Днес е последният ден на 2022, тъй че ще забележим по какъв начин ще потръгне идната година. Свърших доста работа по време на предсезонната подготовка и в този момент желая да играя допустимо най-вече мачове, защото тренировките ми омръзнаха. За мен Австралия постоянно е била доста забавно предизвикателство, защото изискванията са непредсказуеми и в никакъв случай не можеш да си изцяло сигурен дали ще бъде топло или студено, дали кортовете ще са бързи или мудни. Тук постоянно има доста променливи и тъкмо по тази причина ми харесва да стартирам сезона в Австралия. Този интервал значително задава тона за остатъка от сезона, защото виждаш на какво равнище си и върху какво още би трябвало да работиш. В момента се усещам добре, въпреки че мачът против Циципас оня ден беше тежък. За пети следващ път изгубвам от него и за втори следващ след тайбрек в решаващия сет, само че съм сигурен, че ще играем един против различен още доста пъти и ще го победя “, сподели още Гришо.

След Untied Cup той ще вземе присъединяване в демонстративния шампионат Kooyong Classic (10-12 януари), след което ще се насочи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР