Искам да говоря за общото намерение на трите парламентарни групи,

...
Искам да говоря за общото намерение на трите парламентарни групи,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова : Имаме мнозинство, с което да се приемат промените в Конституцията

Искам да приказвам за общото желание на трите парламентарни групи, да образуват дружно промени в българската Конституция. След доста диалози, след добър синхрон и в Комисията по конституционни въпроси и при лидерските срещи, които започнаха доста от дълго време, имахме опция да формираме това конституционно болшинство. Ние се съгласихме по всички тематики, които са включени в измененията на Конституцията, да не търсим авторство, а да застанем дружно зад тях. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ- в Народно събрание Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, в изказване пред публицисти, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Мога да отбележа, че във връзка с измененията в глава „ Съдебна власт “ имахме дълги разисквания и дружно с останалите две парламентарни групи стоим зад тях. В текстовете за Инспектората, може би, има повече превес от нашата парламентарна група. Индивидуалната конституционна тъжба съществуваше и в нашия план на Конституция, който бяхме оповестили преди повече от две години, посочи тя.

Смятам, че намерихме добър експертен баланс. Той се показва с обстоятелството, че събрахме 166 подписа, което подсигурява при всички положения, че има болшинство до края на годината да се одобряват измененията в Конституцията, сподели още Атанасова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР