Искам да благодаря за бързата реакция на българките власти и

...
Искам да благодаря за бързата реакция на българките власти и
Коментари Харесай

Посланикът на Афганистан: Благодаря за бързата реакция на българките власти и че успяха да окажат помощ на оцелелите мигранти

Искам да благодаря за бързата реакция на българките управляващи и че съумяха да окажат в малко време помощ на оживелите мигранти. Това сподели посланикът на Афганистан в България доктор Мохаммад Сайфи в изявление за предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Той научил за трагичния случай край Локорско в петък към 16:00 часа. Не знае обаче повече от това, което е известно на всички места.

Шестима от мигрантите към момента са в тежко положение, а останалите към момента са в потрес. Престои среща на посланика с тях в болница.

Като повече мигранти, които идват, те също нямат документи. „ Но ние си имаме собствен метод, който да ги идентифицираме дали са афганистанци или не. След следствието, което българските управляващи създадат, в случай че е нужно, ние също ще отидем на място да ги идентифицираме, това не е толкоз мъчно ", изясни посланикът.

Посолството е готово да окаже всякаква помощ, само че останалото зависи от българските управляващи, добави той. „ Знаете, че колкото и да се поставят старания за подсилване на границата, потокът от незаконни мигранти не може да се пресече на 100%. Например тези 18 души, които са починали, ние можем да осведомяваме техните фамилии в Афганистан, да намерим средства и да помогнем за превозване на телата им в Кабул. Но за останалите мигранти - те са в ръцете на българската власт, тя ще реши дали ще останат тук, или ще бъдат върнати. Но обстановката там е такава, че в случай че ги върнат назад, те ще загинат ", съобщи посланикът.

Според него с цел да тръгнат всеки от тях е продал дома си или е взел заем.

„ Те нямат избор. Представете си страна, в която на процедура животът е неосъществим. Младите хора желаят обучение, работа, бъдеще, да оказват помощ на родителите си. Те нямат тази опция. И към това - дискриминация, убийства. Ако се опиташ да защитиш правата си, отиваш в пандиза или те разстрелват. И при тези условия, те избират да бъдат в камиона, в сравнение с да привикнат към това, което се случва в Афганистан ", описа доктор Мохаммад Сайфи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР